ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Γ. ΔΑΓΚΊΛΑ





Ταυτότητα Εκδότου της ΕΙΕΤ.
Γεννήθηκε στα Σανά Χαλκιδικής στις 14 Φεβρουαρίου 1945. Τελείωσε την δημοτική εκπαίδευση στο χωριό του. Γυμνάσιο (της εποχής εκείνης), πήγε στο Ζαγκλιβέρι, τον Πολύγυρο και το Γ' Θεσσαλονίκης, στο τέλος της οδού Αγίου Δημητρίου. 
Φοίτησε στην Σχολή Εργοδηγών Δομικών Έργων του “ΕΥΚΛΕΊΔΗ” στην ίδια πόλη, την οποία διέκοψε για να πάει στο στρατό το 1967 -Βασιλική Αεροπορία, τότε- και απεφοίτησε μετά την έξοδό του από την Αεροπορία, από τον “ΠΡΟΜΗΘΈΑ” Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας το κρατικό Πτυχίο Εργοδηγού Δομικών Έργων. 


Πτυχίο Εργοδηγού 
Δομικων Έργων
Πτυχίο Ηλεκτρονικού 
Πολεμικής Αεροποριας
Στην Πολεμική Αεροπορία πήρε το πτυχίο Ηλεκτρονικού “Μηχανικού Α/Τ-Α/Φ”, ισάξιο με αυτό των μέσων Τεχνικών Σχολών από την “128 ΣΕΤΗ” Σχολή Ηλεκτρονικών Αεροπορίας στο Καβούρι στην Αθήνα. Μ' αυτό το πτυχίο, ή με τα πτυχία της Σχολής αυτής, την εποχή εκείνη επανδρώθηκαν οι εκκολαπτόμενες τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΤΕ και της ΕΡΤ στη δεκαετία του 1960 αλλά και 70. 
Μετά την στρατιωτική του θητεία την οποία έκανε στην Πολεμική Αεροπορία ως “Μηχανικός Α/Τ Αεροσκαφών” στην 111 Π.Μ. για 24 ολόκληρους μήνες, μαζί με τις εκπαιδεύσεις για ειδικότητα 28, αλλά και 5 μήνες φυλακή, στο σύνολο 33 μήνες στρατιωτικής θητείας (1η/67 σειρά) που υπηρέτησε, το 1971 έφυγε για ενάμιση χρόνο περίπου τουριστική-ταξιδιωτική περιοδεία στην Ευρώπη, κυρίως Σκανδιναβικές χώρες, και επέστρεψε το 1973 στην Ελλάδα για να μπει με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ανωτέρα Σχολή Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών του νεοσύστατου “ΚΑΤΕ” Θεσσαλονίκης. Το 1974. Πρώτη χρονιά λειτουργίας του
Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.
Ορκίστηκε “Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός” στην Σίνδο το 1980. Εργάστηκε από τα 6 του χρόνια μέχρι τα 16 στις αγροτικές εργασίες της οικογενείας, κυρίως καπνοφυτεία-καπνομάζωμα, όταν η οικογένεια μετεγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη (1963) για καλύτερες συνθήκες βιοπορισμού. Εργασίας. Δούλεψε χειρωνακτική εργασία ως έφηβος για την κατασκευή του κλειστού “Αλεξανδρείου Μελάθρου” Θεσσαλονίκης, του “Πύργου του ΟΤΕ” στην “ΔΕΘ”, αλλά και άλλες εργασίες του ποδαριού στα διαλείμματα των γυμνασιακών και φοιτητικών σπουδών του. 
Από το 1977 μέχρι το 1984 υπηρέτησε ως επιβλέπων Εργοδηγός στην αρχή, και ως επιβλέπων Μηχανικός στη συνέχεια σε νέα οικοδομικά έργα Φοιτητικών και Μαθητικών Εστιών στη Μακεδονία και Θράκη (Αρναία Χαλκιδικής, Κάτω Πορόϊα Κιλκίς, Γρεβενά, Ορεστιάδα Έβρου και αλλού), καθώς και στη συντήρηση των παλαιών με το Κλιμάκιο Τεχνικών Υπηρεσιών του Εθνικού Ιδρύματος “Βασιλεύς Παύλος”, έδρα Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης. Αλλά και σε έργα Αρχαιολογικού ανασκαφικού ενδιαφέροντος της 16ης Εφορίας Κλασικών Αρχαιοτήτων ως φοιτητής, πριν προσληφθεί στην εν λόγω Υπηρεσία. 
Το 1971 συμμετέχει στη δημιουργία του “Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου”, μέσω του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη (Πρίγκιπος Νικολάου 10), μαζί με τον Ιωακείμ Παπάγγελο από την Νικήτη και τον Απόστολο Σιώκο από το Παλιοχώρι. Ενώ το 1975-76, γίνεται Πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου. Το 1975 συμμετέχει με τους άλλους δυο και πάλι, οι τρεις τους δημιουργούν ένα κίνημα Πολιτιστικής δράσεως στην Χαλκιδική με πολιτιστικούς συλλόγους πρωτοφανές, την ίδια χρονιά δημιουργεί τον πολιτιστικό Σύλλογο Σανών “Ο Απολλώνειος”, και γίνεται πρόεδρος του Σωματείου για 8 συνεχόμενα χρόνια. Την εποχή αυτή τα Σανά γνωρίζουν μία, άνευ προηγουμένης, πολιτιστική δράση.
Βεβαίωση Εργασίας 
στο ΤΕΛ Πολυγύρου
Το 1978-79, υπηρέτησε ως ωρομίσθιος καθηγητής στη Μέση Τεχνική Σχολή Πολυγύρου (σήμερα ΤΕΛ), διδάσκοντας τα μαθήματα εφαρμοσμένη Τοπογραφία και Πρόληψη Εργοταξιακών Ατυχημάτων. 
Το 1984, και ύστερα από ένα σοβαρότατο αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε το 1982, που παρά τρίχα να του στοιχίσει την ζωή, εκδιώχθηκε από την Υπηρεσία του “Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος” όπως είχε ονομαστεί καθ' οδόν από τις πολιτικές ηγεσίες το “Βασιλεύς Παύλος”, λόγω κοινωνικών φρονημάτων αντιθέτων του Πασόκ. Ηθικός αυτουργός της εκδιώξεως αυτής προσωπικά, κάποιο κοπρόσκυλο του Πασόκ ονόματι Ανδρέας Φούρας, μέγας κομματικός παράγων και από τους πρωτοκλασάτους αξιωματούχους του, ο οποίος είχε αναλάβει την Διεύθυνση του Ιδρύματος αμέσως μετά το 1981. 
Από το 1980, άνοιξε και λειτούργησε το δικό του προσωπικό Τεχνικό Γραφείο στη Χαλκιδική με έδρα τα Σανά, το οποίο κράτησε μέχρι το 1995. Αρκετά τεχνικά έργα στη Χαλκιδική αλλά και αλλού, φέρουν την υπογραφή και το όνομά του.
Το τεχνικό έργο όμως, της ζωής του, ήταν η Μονάδα Πηλοθεραπείας, Πηλοθεραπευτηρίου, στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς το 1992, συμφερόντων Γεωργίου Αγγελάκη κατοίκου Ξυλοκερατιάς, με την επωνυμία “Πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης”. Για την μελέτη του πηλοθεραπευτηρίου αυτού ταξίδεψε αρκετές φορές στο εξωτερικό, Τσεχία, Σλοβακία, προκειμένου να συλλέξει τεχνικές προδιαγραφές άγνωστες για την Ελλάδα του έργου, με την αδειοδότησή του, συμπληρώθηκε και το νομικό κενό στην διαδικασία εκδόσεως οικοδομικών αδειών τέτοιων έργων από το Ελληνικό Δημόσιο, αφού ο ΕΟΤ ήθελε να το κατατάξει και να το ονομάσει “Υδροθεραπευτήριο”, ενώ ο σωστός όρος ήταν “Πηλοθεραπευτήριο”, και ανύπαρκτος στην Ελληνική νομοθεσία. Σ' αυτό έδωσε μεγάλη μάχη, ύστερα και από την επιμονή των αγρίως χρηματιζομένων υπαλλήλων των Τεχνικών υπηρεσιών του νομού Κιλκίς την εποχή εκείνη. Τα λασπόλουτρα στις Κρηνίδες Καβάλας, το μοναδικό, θεός να το κάνει πηλοθεραπευτήριο που λειτουργούσε πανελλαδικά, λειτουργούσε παράνομα και σε αγρία κατάσταση ζούγκλας. Την ίδια εποχή, μια μονάδα παρασκευής και εμπορικής συσκευασίας Τσίπουρου στο χωριό του που ξεκίνησε με την συνδρομή ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος “Λίντερ”, καταστράφηκε εν τη γενέσει της από τις ίδιες τις κρατικές αρχές (Νομαρχία Χαλκιδικής και Κοινότητα Σανών, τοπικό μίσος, αντιπαλότητες από τον Πρόεδρο), που τον ώθησαν να την ξεκινήσει. 
Το 1995 εργάζεται ως επιβλέπων μηχανικός για λογαριασμό του Κράτους στην κατασκευή της “Εγνατίας Οδού”, τμήμα Κομοτηνής-Αλεξανδρουπόλεως για ένα 2μηνο-3μηνο, απ' όπου και φεύγει ύστερα από δυναμική διαφωνία με τους ανωτέρους επιβλέποντες ξένους -Γάλλους και Άγγλους μηχανικούς- ως προς την κατασκευαστική, την ποιότητα του έργου. Στη φάση αυτή, και για λίγο, “πιλοτάρισε” την κατασκευή με προώθηση της γέφυρας του Λίσσου ποταμού στη Στρύμη, ενώ ο κύριος “πιλότος” της ήταν ο μηχανικός Χρίστος Κατσικάς, μηχανικός της μεγάλης τεχνικής εταιρείας που την κατασκεύαζε. Για λίγους μήνες εργάστηκε και σε έργα οδοποιϊας και στην Οίτη Λαμίας, με μια Λαμιώτικη τεχνική εταιρεία. Με την αποχώρησή του από την Εγνατία Οδό, κλείνει οριστικά και το επαγγελματικό κεφάλαιο του Μηχανικού της ζωής του, και ανοίγει ένα άλλο, του Συντάκτου-Αρχισυντάκτου, σε τοπικές εφημερίδες του νομού Χαλκιδικής, εβδομαδιαία "Γνώμη", ημερήσια "Επικοινωνία" στα Μουδανιά, στις οποίες εργάζεται για 5 χρόνια μέχρι το 2000. Ενώ σποραδικά αρθρογραφεί στον Ημερήσιο και περιοδικό Τύπο της Ελλάδος, από τα μαθητικά του χρόνια. 
Το 2000 και ύστερα από σφοδρή διαφωνία με τον εργοδότη των εφημερίδων αυτών Στέργιο Βαγγλή, καθηγητού φιλολόγου στη Μέση Εκπαίδευση ως προς τα απλήρωτα δεδουλευμένα (δεν τα πληρώθηκε ποτέ), φεύγει οριστικά και ιδρύει ως Εκδότης πλέον, την δική του Εφημερίδα τον Ιανουάριο του 2001, μηνιαία στην αρχή, και μετά από δύο χρόνια Εβδομαδιαία με την επωνυμία “Χάος”. Η Εφημερίδα αυτή θα κλείσει φυσιολογικά, αλλά και με δύο χρόνια καθυστέρηση, το 2011-2012, αφού από το 2010 πλέον, είναι κανονικά συνταξιούχος και δεν του επιτρέπεται άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ στα χρόνια της λειτουργίας της εφημερίδος, θα γίνει μέλος της “Ενώσεως Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου - ΕΙΕΤ”, πανελλήνιο σωματείο του κλάδου με έδρα την Αθήνα. 
Η μεγαλύτερη επιτυχία του ως δημοσιογράφος είναι, όταν στις 14 Νοεμβρίου του 2001 συμμετέχει μοναδικός δημοσιογράφος από την Ελλάδα ινγκόγκνιτο, μέσα στη μεταφορά αποστολής 2.500 παρατηρητών από όλο τον κόσμο (OSCE), συνοδεία της K-FOR από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου εκπαιδεύτηκαν στο Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να επιβλέψουν την σωστή διεξαγωγή των πρώτων εκλογών εκεί. 
Στο χρονικό διάστημα αυτό, μερικά από τα βιβλία του δημοσιεύονται σε εφημερίδες δικές του και ξένες, ενώ αυτά σήμερα απαριθμούνται σε δέκα (10), τα οποία εξέδωσε κατά καιρούς όλα ιδίοις δαπάναις. 
  •  “Σανά Χαλκιδικής, η Δημιουργία”, το 1995, 
  • “Τα Ζιρβά”, ένα εθιμογραφικό βιβλίο που γράφτηκε σε τοπική διάλεκτο στη δεκαετία του 1980, αλλά εκδόθηκε το 2008, 
  • “Άθως 2033”, ένα οδοιπορικό στον Άθω που έγινε το 1995,
  •  “Εις Άθων Ανάβασις”, το 2000, μυθιστορηματική γραφή αλλά βασισμένη στο ίδιο οδοιπορικό, 
  • “Σανά Χαλκιδικής, η Διάλυση”, το 2012, 
  • “Σαν χθες σαν Σήμερα” σκόρπιες σημειώσεις, γεγονότα, από τις εφημερίδες και περιοδικά, το 2012,
  • “Ο Σκύλος Δαγκώνει” σκωπτικό από ομώνυμη στήλη στις Εφημερίδες το 2013,
  • “Οι Συνεντεύξεις μου, Τόμος Ι", το 2012,
  • “Οι Συνεντεύξεις μου, Τόμος ΙΙ", το 2012,
  • “Το Διαβατήριο”, μικρό θεατρικό το 2010. 
Από το 2012 ασχολείτε στην αρχή πειραματικά και αυτοδίδακτος με την Σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ, ενώ το πρώτο του επαγγελματικό έργο σε ηλικία 70 χρόνων διαρκείας 90 λεπτών και με τίτλο “Λουτρά Θέρμης: Όπως βρώμα και δυσωδία”, θα παιχθεί -πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης- σε παγκόσμια πρώτη προβολή στο “Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος” τον Σεπτέμβριο του 2015

Για το 2016, ένα ντοκιμαντέρ του μικρού μήκους με τίτλο “Όταν το Νερό θέλει να μας Μιλήσει”, βρίσκεται υπό κρίσιν στα Φεστιβάλ του Σάο Πάολο Βραζιλίας, της Σόφιας Βουλγαρίας, του Κισνόφ Μολδαβίας και του Ζάγκρεμπ Κροατίας, από τα οποία και απερρίφθη. Αυτή την εποχή στο προσωπικό του κανάλι του Γιουτούμπ και την επωνυμία www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas αλλά και ως Συνεργάτης-Κινηματογραφιστής της Εταιρείας, είναι ανηρτημένα και παίζουν 310 ντοκιμαντεράκια πειραματικά, και μισο-επαγγελματικά διαρκείας από 2,5 λεπτά, έως 2,5 ώρες το καθένα. Παράλληλα, στο διαδίκτυο λειτουργεί κάπου 30 ιστοσελίδες ενημερωτικού, αλλά και πολιτικού, κριτικού, καλλιτεχνικού χαρακτήρα. Ως δημοσιογράφος των ιστοσελίδων αυτών στα Καλλιτεχνικά και άκρως επιλεκτικά, καλύπτει για πάνω από 10 χρόνια τα δρώμενα στο “Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης”, και το “Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης”. Στις μελλοντικές δουλειές του ντοκιμαντέρ υπάρχουν πάνω από 10 σοβαρά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία τρέχουν, και τα οποία θα διεκπεραιωθούν ανάλογα με το προσωπικό του βαλάντιο, γιατί ανήκει στους ανεξαρτήτους παραγωγούς-σκηνοθέτες, το ανεξάρτητο σινεμά, του οποίου οι καλλιτέχνες στηρίζονται στις δικές τους και μόνον δυνάμεις. Καλλιτεχνικές, παραγωγικές. 

Η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2016, με μια παραλλαγή της της ταινίας των "Λουτρών Θέρμης" της Χαλκίδος, "Λουτρά Θέρμης: Η Ονείρωξις του Δήμου Θεσσαλονίκης”, περιορίστηκε να παιχθεί στο κομμάτι της "Αγοράς" της διοργανώσεως. Η ίδια ταινία, συμμετέχει φέτος (Αύγουστος 2016), στο διαγωνιστικό μέρος του "3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας" Κρήτης (προβολές 7 και 8/8). Τα ντοκιμαντέρ του μικρού μήκους "Όταν το Νερό Θέλει να μας Μιλήσει" και "Ο Ουρανός Πάτησε τη Γη", δεν θα παιχθούν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Τζιχλάβας στην Τσεχία, η επιτροπή τα απέρριψε και τα δυο. 
"Ο Ουρανός πάτησε τη Γη", παίζεται στο "Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος" στην Ενότητα "Πανόραμα", στις 12 Οκτωβρίου 2016, συμμετοχή για 2η χρονιά
Παράλληλη ενασχόλησή του από ηλικίας 15 ετών, όταν έπιασε για πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή στα χέρια του, η φωτογραφία. Φωτογραφίζει για πάνω από μισό αιώνα ότι κινείται, και το φωτογραφικό του αρχείο σήμερα, η συλλογή του, απαριθμεί 1,0 εκατομμύριο φωτογραφίες ψηφιακές, διαφάνειες ή από κλασίκά φιλμ. Και από όσους χώρους έχει επισκεφθεί εντός και εκτός Ελλάδος. Ευρώπη, Αφρική, Ασία. 
Οι δυο λογαριασμοί του φωτογραφιών που διατηρεί στο “Πανοράμιο” με πάνω από 11.500 φωτογραφίες, ξεπέρασαν τα 7,0 εκατομ. θεάσεις. Ασχολείται εντελώς ερασιτεχνικά και με την μουσική, παίζει και τραγουδάει σχετικά καλά κιθάρα φυσαρμόνικα τουμπελέκι. 
Ένας γάμος παρωδία για τ' ανάθεμα το 1986, κράτησε μόνον 9 μήνες, χωρίς καμιά, απολύτως, άλλη συνέπεια. 

ΑΛΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Διαπιστευτήρια σπουδών... 
Εισητήρια τρένων αεροπλάνων από διάφορα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: