ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΜΑΝΙ: ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

Δράσεις Πολιτισμού στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Προβλήτα Α΄, 23-25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Προβλήτα Α΄ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμού, χώρος ζωντανός και φιλόξενος, αγαπημένο στέκι ανθρώπων κάθε ηλικίας, υποδέχεται μια νέα σειρά δράσεων με τίτλο «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Τις δράσεις υλοποιούν ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους τρεις πολιτιστικούς φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α΄, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Οι φορείς, η καρδιά των οποίων χτυπά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου στο Λιμάνι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΟΛΘ, ο οποίος στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχει συμπεριλάβει στο βασικό του σχεδιασμό τις δράσεις «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού» με στόχο την ισχυροποίηση της Προβλήτας Α΄ ως πύλης πολιτισμού και σημείου καλλιτεχνικής αναφοράς για την πόλη.

Η αρχή γίνεται με τη Φθινοπωρινή Ισημερία, το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκπαιδευτικών και όχι μόνο δράσεων, που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιεργαστούν, να ανακαλύψουν, να αισθανθούν και εντέλει να συνειδητοποιήσουν, ότι πολιτισμός και λιμάνι είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων της Φθινοπωρινής Ισημερίας θα λάβουν οι εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου).

Φθινοπωρινή Ισημερία (23-25 Σεπτεμβρίου 2015)

Το τριήμερο εκδηλώσεων της Φθινοπωρινής Ισημερίας, ανοίγει τη φετινή σχολική χρονιά, προβάλλοντας τις δραστηριότητες των τριών πολιτιστικών φορέων αλλά και το εκπαιδευτικό τους έργο. Γονείς και παιδιά, με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών των τριών μουσείων και τη συνεργασία εκπροσώπων του ΟΛΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να δράσουν φωτογραφικά, κινηματογραφικά και εικαστικά, αναμοχλεύοντας το χθες, κατανοώντας το σήμερα αλλά και με φαντασία για το αύριο, με φόντο πάντα και σημείο αναφοράς τον τόπο που τους περιβάλλει: το Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 23/9, Πέμπτη 24/9, Παρασκευή 25/9
17:30 – 19:30
Εικαστικό παιχνίδι για παιδιά κάθε ηλικίας κατά το οποίο θα κατασκευάσουν τις δικές τους καρτ ποστάλ, με κεντρικό θέμα το λιμάνι του χθες και του σήμερα. Αφετηρία γίνεται η έκθεση φωτογραφίας στο παλιό αντλιοστάσιο του ΟΛΘ «Το πορτρέτο του Λιμανιού», που συνδιοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας με τον ΟΛΘ. Σημεία, τοπία, γωνιές που ενέπνευσαν μεγάλους φωτογράφους και κινηματογραφιστές προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα του τοπίου αλλά κυρίως να φανταστούν τις διαφορετικές χρήσεις του λιμανιού. Στη συνέχεια, στους πάγκους εργασίας, μέσα από το κολάζ, τη ζωγραφική και τη δημιουργική γραφή τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κάρτες. Τα έργα που θα προκύψουν θα αναρτηθούν και θα παραμείνουν εκτεθειμένα ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου για όλο το τριήμερο σε χώρο του Λιμανιού.

18:00
Workshop γλυπτικής για παιδιά κάθε ηλικίας. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Δήμητρας Λαμπρέτσα, θα δημιουργήσουν γλυπτά στην άμμο σε μια ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή.
Διευρυμένο ωράριο
Οι τρεις χώροι παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου -και κάθε Παρασκευή- μέχρι τις 22:00, διευρύνοντας τη δυνατότητα του κοινού να επισκεφθεί τις εκθέσεις:

  • «Το πορτρέτο του Λιμανιού», συνδιοργάνωση ΜΦΘ-ΟΛΘ (Παλιό Αντλιοστάσιο του ΟΛΘ)
  • «Σχετικές Κινήσεις. Ευαγγελία Κρανιώτη - Julien Prėvieux» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1)
  • «Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, 1ος όροφος) & στο παράρτημα του ΜΦΘ (κτίριο πρώην Αποθηκών Στρατού, Α’ Προβλήτα)

  • Μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, ισόγειο)

Οι φορείς πολιτισμού στο Λιμάνι

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης
Η ΟΛΘ ΑΕ είναι ο φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένος Θεσσαλονίκης, του βασικότερου πυλώνα ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ανήκει στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και αποτελεί σημαντικό θαλάσσιο κόμβο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα με τις δραστηριότητες που αναπτύσσει στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Συμβατικό και τον Επιβατικό Λιμένα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης υλοποιεί και στηρίζει δράσεις κοινωνικού, περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η Α’ Προβλήτα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της πόλης και κυρίως με τα τρία μουσεία που «φιλοξενούνται» σε αυτήν. – Τηλ. 2310593118-121

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης & Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (τον Νοέμβριο) και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα (τον Μάρτιο) στο Ολύμπιον και το Λιμάνι. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο είναι μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή με ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα, ανοιχτές συζητήσεις, παράλληλες εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, και παράλληλες δράσεις ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του. Οι δύο διοργανώσεις μεταμορφώνουν την πόλη σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής με άξονα την Έβδομη Τέχνη.
Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό μουσείο κινηματογράφου στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι η συγκέντρωση, διάσωση και μουσειολογική προβολή των στοιχείων της κινηματογραφικής ζωής της χώρας. Στους χώρους του παρουσιάζεται μόνιμη έκθεση με την ιστορία του ελληνικού σινεμά, διοργανώνονται ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ λειτουργεί και η Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, η οποία με 13.000 τίτλους, είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική Βιβλιοθήκη της χώρας. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2012), αξιοποιώντας το αρχειακό υλικό της και συνεργασίες με ελληνικούς και ξένους κινηματογραφικούς οργανισμούς, παρουσιάζει ταινίες του κλασικού κινηματογράφου, αφιερώματα σε σύγχρονες εθνικές κινηματογραφίες, διοργανώνει εκθέσεις, σεμινάρια, διαλέξεις και ανοιχτές συζητήσεις που αποσκοπούν σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην κινηματογραφική δημιουργία. – Τηλ. 2310508398, 2310378400

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
www.thmphoto.gr www.photobiennale.grΤο Μουσείο Φωτογραφίας είναι ένα εξειδικευμένο μουσείο για το μέσο της φωτογραφίας, το μοναδικό στην Ελλάδα, υπό την εποπτεία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και λειτουργεί ταυτόχρονα ως Μουσείο, ως Κέντρο και ως διοργανωτής Φεστιβάλ.
Μέσα από τη δράση του αποκαλύπτει στο κοινό οπτικές πάνω: α) στην τέχνη, μια και η αισθητική του μέσου δεν αποκλίνει από αυτή των καλών τεχνών, β) στην τεχνολογία, μέσα από τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, γ) στις ανθρωπιστικές επιστήμες, καθώς η φωτογραφία φανερώνει τον κόσμο και την κοινωνική του δράση. Σκοπός του είναι να προσεγγίζει τις διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές της φωτογραφίας.
Η συγκρότηση του φορέα ξεκίνησε το 1998. Το 2001 στεγάστηκε στην Αποθήκη A’ στον Α΄ Προβλήτα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και το παράρτημα του ΜΦΘ στο κτίριο πρώην Αποθηκών Στρατού, επίσης στον Α’ Προβλήτα, σε συνεργασία με τον ΟΛΘ. Από το 2006, βάσει της νέας στρατηγικής του και στο πλαίσιο της αποστολής του, λειτουργεί γύρω από τους άξονες της μνήμης, της συνάντησης και της ανακάλυψης, στοχεύοντας σε δράσεις τοπικής, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας μέσα από: το σχεδιασμό και υλοποίηση εκθέσεων βάσει θεματικών κύκλων, τη συγκρότηση αρχείων και συλλογών, την έκδοση εντύπων, την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διεξαγωγή της PhotoΒiennale. Παράλληλα, ενισχύει το διάλογο και τις συναντήσεις μέσα από αξιολογήσεις φωτογραφικών προτάσεων, βραβεία, ανοιχτές συζητήσεις και ημερίδες, όπως και με παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς. – Τηλ. 2310566716

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης αποτελεί αυτοτελές τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Μέσα από εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους, και άλλες δράσεις, υποστηρίζει και προωθεί σταθερά την καινοτόμο καλλιτεχνική δημιουργία σε όλες τις μορφές και τα είδη της, ενημερώνεται γύρω από τις διεθνείς τάσεις της σύγχρονης τέχνης, συμμετέχει και συγκροτεί δίκτυα ανταλλαγών πολιτισμικού προϊόντος και εμπειρίας, επιδιώκει γόνιμες συνεργασίες που υπηρετούν τον κοινό στόχο της πολύπλευρης υποστήριξης και προβολής του καλλιτεχνικού έργου. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης προσανατολίζεται κυρίως στη σχέση της τέχνης με την πολιτική, το φύλο και το δημόσιο χώρο, ενώ συμμετέχει στην Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το ΚΜΣΤ, είτε φιλοξενώντας εκθέσεις στον χώρο του είτε με δικές του παραγωγές. Τηλ. 2310546683, 2310593270

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015.
Οι εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης υλοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», ενώ το ειδικό φετινό θέμα είναι «Βία και ανεκτικότητα».
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δράσεων στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Η αφομοίωση του Άλλου στη μεγάλη Οθόνη», διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου  2015
17:30 – 19:30 Εικαστικές και βιωματικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου  2015
12:00 & 17:00 Προβολή της ταινίας Παέγια με πιπεριές του Γκάλο Ουρμπίνα (Ισημερινός, 2007) στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
Χώρος: Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398)

Η είσοδος στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης θα είναι ελεύθερη κατά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2014) και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
Παρασκευή 25/9 09:00–22:00
Σάββατο 26/9 και Κυριακή 27/9 12:00–20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: