ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΈΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΉ!.. ΜΑΖΊ Μ’ ΑΥΤΉΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΌΜΒΕΣ ΑΘΏΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ... ΑΘΏΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΩΝ ΜΑΣ!..

  • Το ανύπαρκτο κράτος της κουμμουνιστικής σαπίλας!
  • •Η ανύπαρκτη κομματική και εγκάθετη Πυροσβεστική!
  • Η ανύπαρκτη κομματική και εγκάθετη Αστυνομία.
  • •Η σάπια έως σατανική, εγκληματική Τ. Αυτοδιοίκηση.
  • Οι ανύπαρκτες, γενικώς, υποδομές προλήψεως και καταστολής τέτοιων οδυνηρών καταστάσεων.
  • Η ανυπαρξία στρατού, ο οποίος είναι υποχρεωμένος εκ του Συντάγματος σ’ αυτές τις περιπτώσεις να επεμβαίνει υποσκελίζοντας ΌΛΟΥΣ! 
Όλοι έβλεπαν τους ανθρώπους να καίγονται, και συσκέφτονταν ποιος θα παει... να τους σώσει!
  Τα πλοία του Π.Ν. του γίγαντα “αυτο-ναυάρχου” Αποστολάκη, έβλεπαν τους ανθρώπους στην παραλία να καίγονται ζωντανούς, εκ του ασφαλούς και εκ του μακρόθεν, αλλά τα χέρια τους ήταν ξερά να κατεβάσουν τρεις βάρκες, όχι για να τους ανεβάσουν στο πλοίο, αλλά να τους παν δυο βήματα παραπέρα σε ασφαλή γιαλό, ειρηνική ακτή! Τόσος ήταν ο πατριωτισμός αυτών των “παλικαριών”, που από στιγμή σε στιγμή, περιμένουν να... ναυμαχήσουν και με τον τούρκο! Οι τελευταίοι μάλιστα, μας λυπήθηκαν τόσο, και θέλησαν να μας συνδράμουν με οποιαδήποτε μέσα, που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, έκαναν 40 παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας! Ο “ένδοξος” Ελληνικός στρατός δηλαδή, από παντού μπάτσες, φτύσιμο, ξεφτίλα και ανυποληψία!
Μετά την καταστροφή το... σκύλευμα! Σήμερα στον ανύπαρκτο Ελληνικό τύπο, οι πάντες σκυλεύουν στην καταστροφή και τον όλεθρο, πτωμοφάγοι όντας, ο ένας στην κεφάλα του άλλου!

Η εκκλησία: 
Η οποία, άρες μάρες κουκουνάρες, επικαλώντας και έναν ανύπαρκτο χωρίς καμία αντίρρηση θεό -τον οποίο ακόμα δεν βρήκαν ούτε οι καρδινάλιοι του Πάπαρου, παρότι τους αγόρασε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της υφηλίου, τους ξαμόλησε στους ουρανούς να τον βρουν- από τους πρώτους-πρώτους στο σκύλευμα. Πέτρα ο Αμβρόσιος στην κεφάλα του Ιερωνύμου (γνωστού και φιλτάτου, έως πολύ φιλτάτου, διαπλεκομένου της οικογενείας πίτουρα), δοκάρι ο Ιερώνυμος στην κεφάλα του Αμβροσίου. Έχουν και αρχαιοελληνικά ονόματα, πανάθεμά τους! Φτύσιμο ο Αμβρόσιος στον Άνθιμο, χλαπάτσα ο Άνθιμος στον Αμβρόσιο! Ποτέ η Ελληνική εκκλησία δεν βρέθηκε σε τέτοιο ελεεινό σκαλί ξευτίλας και ξεπεσμού στο παρελθόν, με όλους αυτούς τους αγιογδύτες θεοκαπήλους σε παροξυσμό ανοησίας και σχιζοφρένειας. Πάντα η Εκκλησία, το καλό να λέγεται, ήταν και είναι με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση: 
Σε άλλες εποχές, και μ’ αυτήν στην αντιπολίτευση, θα έτρωγε τα λυσσιακά της να παραιτηθεί η κυβέρνηση, οι τέτοιοι οι πήξιοι οι δείξιοι!.. Σήμερα, όμως... Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Κανείς, μα κανείς, απ’ αυτούς τους κατά συρροήν ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες δεν θίχθηκε στο τίποτα, παραμένουν ΌΛΟΙ αγέρωχοι στις θέσεις τους και στους μισθούς τους. Τις μισθάρες τους και την κουτάλα! Οι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί δεν είναι ψηφοφόροι μας, ας πρόσεχαν! 

Η Πυροσβεστική: 
Ακόμα να παραιτηθεί ο κομματικός αρχηγός της ως ανίκανος και άχρηστος, κρατιέται και αυτός γερά στη θέση του και το πόστο του “με αποκολλημένα τα πισινά” Κώστα Γιαλίνη!

Η Αστυνομία:  
Εκείνος ο στρατήγαρος που έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και γη της Επαγγελίας των εγκληματιών όλου του κόσμου, μάλλον κάπου να βρίσκεται κρυμμένος, ταμπουρωμένος -και αυτός, όπως τον Χηνοφώτη και τον Πάκη στα “Δεκεμβριανά του Τσίπρα 2008”- μέχρι να περάσει... η θύελλα. Η “μπόρα”. Όλοι το ίδιο κουστούμι, τελικά. Μόνον ο λαός ξεβράκωτος! Ο αρχηγός της, πλάκα τα γαλόνια και τα παράσημα, θα βγει πιθανότατα να μας κατακεραυνώσει, όλους εμάς τους κατοίκους των περιοχών που κάηκαν, αλλά και ημών που πήγαμε να κάνουμε την παραθέρισή μας, γιατί κάναμε τις οικογένειές μας εκεί, και δεν πηγαίναμε σ’ έναν... ξερότοπο πετριάρικο, που έχει και συντελεστή πυρκαγιάς, μηδέν!

Ο Στρατός:  
Αααα!.. Αυτός είναι στο Αφγανιστάν και κρατάει τα μπόσικα των γιάνκηδων γκάνγκστερ, σύμφωνα και με τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει! Μην τα θέλουμε όλα δικά μας;


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο μεθύστακας και αλκοολικός χαζο-Γιούνγκερ με τον τσίπρα. Του έστειλε μάλιστα αμέσως και τον “επίτροπο” Στυλιανίδη να τα διορθώσει, ΌΛΑ!
Η Γερμανία πνέει μένεα γιατί, τις αποζημιώσεις του πολέμου ακόμα να τις πληρώσει, αλλά τις ζημιές των πυρκαγιών θα τις πληρώσει και θα σκάσει. Θέλει δε θέλει! Μάλιστα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, γιατί οι υποδομές για πρόληψη και καταστολή στην Ελλάδα τέτοιων συμφορών, βρίσκονται ακόμα, ούτε σε επίπεδο καφρικού κράτους της Αφρικής!
Ο Σουηδός πρωθυπουργός -άλλη μπέκρα αλκοόλα κυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση... Στη Σουηδία το 50% του πληθυσμού είναι αλκοολικοί προχωρημένο στάδιο και πίνουν ότι τους βρεθεί στο τραπέζι, ακόμα και ιώδιο... Το 25% απλά πίνει τον αγλέουρα... Και το 25% περιμένει στον προθάλαμο των νοσοκομείων να τα τινάξει. Κι αυτός κλαίει και οδύρεται, γιατί η Ε.Ε. θα πληρώσει κάποιες ζημιές.
Και τα “αδέρφια μας”, η τουρκιά... Ρε, και γαμώ τους “βρωμό”... Μας περνούν ψιλό γαζί όπως είπαμε παραπάνω, θέλουν να μας στείλουν οποιαδήποτε βοήθεια... Αυτά τα πιλαφατζίδικα μεμέτια... Αλλά με 40 παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, παρακαλώ!
Όπως καταλάβατε αγαπητοί συνέλληνες και αδελφοί, πλην προδοτών και ελληνοφώνων, την βάψαμε που λέμε λόγου χάριν, ή την πουτσίσαμε που λέγαμε στο στρατό! Η Ελλάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πάπαλα!.. Αέρας, κουρνιαχτός!
Γλύψτε τις πληγές σας τώρα, σαν αναξιοπαθούντες ακόμα μια φορά εκεί στην Αττική μετά την Μάνδρα δυο φορές (το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού), και μην πηγαίνετε στη Βουλή να την... ξεθεμελιώστε, στην κατοικία του εικονικού πρωθυπουργού... το γράμμα!..
Αλλά σαν καλοί “Ψυριζανέλ” οπαδοί του τεκνού και του παιδο-βουβάλου, ξαναψηφίστε τους μαζόχες, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.
Αυτά από την “Νότιο Μακεδονία”, η οποία για σας τους χαμουτζίδες, εκεί “χάμου”, έτσι κι αλλιώς, πάντοτε ήταν ξένο σώμα.
Στον μεγάλο Πόλεμο έδωσε το παρόν ΌΛΗ η Ελλάδα, η Κρήτη τα νησιά. Τα Μικρασιατικά παράλια, εκτός της περιοχής Αθηνών. Αττικής και λίγο παραέξω!
Εκεί, αλληλοφαγώνονταν, φτύνονταν, και δολοφονούσαν τον Δραγούμη!
 
ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ (ΑΝΎΠΑΡΚΤΟ) ΤΎΠΟ:

Δεσπότης Αθηνών: «Αυτές τις δύσκολες ώρες να είμαστε όλοι ενωμένοι»
Αλήθεια, ποιος έδωσε το δικαίωμα σ' αυτόν τον τράγο, να μιλάει για λογαριασμό ΌΛΩΝ μας;
Άλλο: «Να προσευχηθούμε για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν...». Για να τις φέρουμε πίσω;
Δεσπότης Αμβρόσιος: «Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλον. Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, αλλά αγαπάει όλους μας»
Ναι ρε, Αμβρόσιε...Μας έπεισες! Κούνα το κεφάλι σου... Ο θεός σου, αφάνισε δεκάκις δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη στο πέρασμα των αιώνων, γιατί τους... αγαπούσε!
Αμβρόσιος προς  αθέους του “ΨΥΡΙΖΑ”: “Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού... »
Α-χα-χα!.. Α-χα-χα!.. Ας είναι καλά ο άνθρωπος... Μας έκανε και γελάσαμε στο μαύρο χάλι μας!
Αμβρόσιος: «Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο! Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο!..»
Δεν το κατάλαβες ακόμα ρε τράγε, γιατί; Γιατί είναι ο Δίας που σας εκδικείται, του κλέψατε τον κεραυνό, του αλλάξατε το όνομα, τον κάνατε Γιαχβέ, του ακρωτηριάσατε και όλα τα αγάλματα, κόψατε τα τσουτσουνιάκια του, για να τα κολλήσετε δικά σας που δεν έχετε!..
Αμβρόσιος: «Οι τεχνοκράτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση, οι Κυβερνητικοί Παράγοντες επίσης, οι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων ωσαύτως, οι σοφοί του κόσμου τούτου επίσης, οι ένθεοι και οι άθεοι, και αυτοί θα δώσουν την ερμηνεία τους...». Μάλλον, εδώ, σα να τα λέει καλά ο παπάς.
Αμβρόσιος: «Αντιθέτως, η Ιερά Σύνοδος, δηλαδή η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα λάμψει διά της σιωπής της!...»
Θα λάμψει, θα λάμψει!.. Να είσαι σίγουρος. Τώρα μάλιστα που ξεπαραδιάστηκε το πόπολο, δεν έχει να ρίξει τίποτα στο δίσκο, στο παγκάρι!.. Τα τριάκοντα αργύρια σταύρωσαν το Χριστό Αμβρόσιε, αυτά τον σταυρώνουν κάθε μέρα.
Άνθιμος προς Αμβρόσιο: «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!». Αλήθεια, υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις, μεγαλύτερος φαρισαϊσμός, από το να αποκαλεί ένας παπάς τον άλλο παπά “άγιο”; Από που κι ως που “άγιος” ρε θεομπέχτη; Και γιατί;
Άνθιμος προς Αμβρόσιο: «Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους»… 
Με το συμπάθιο ρε Άνθιμε, αλλά ποιος σου τα είπε όλα αυτά για τον θεό; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν τέτοιο στην πόρτα μου -κι ούτε θα δω... Α ρε, μπαγάσα Άνθιμε... Μπουλωμένο γράμμα διαβάζεις, που θα ΄λεγε κι η Βασιλειάδου αν ζούσε!
Άνθιμος προς Αμβρόσιο: «Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι "πιο κοντός από τη λύπη του", σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό. Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου”. 
Πολύ βαθειά... σολομωνική, ρε παιδιά! Τι να σας πω! Όσο πιο ακαταλαβίστικα παρλάρει ο κύριος, τόσο πιο πολύ Χριστό κερδίζει! Η ασυναρτησία και η μπούρδα στο κατακόρυφο! Πνεύμα μηδέν, από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται και “πνευματικοί”. Πάντως εγώ, ούτε πιο κοντός έγινα, ούτε πιο ψηλός που θα ήθελα! 
Άνθιμος προς Αμβρόσιο: «Σεβασμιότατε, λυπάμαι, αλλά ο "άθεος" Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων!..». 
Μην τον παρεξηγείτε τον χαζόπαπά, είναι τελευταίο στάδιο πριν απ' τον ζουρλομανδύα ο καημένος! Όπου νάνε τον χάνουμε στο Δρομοκαΐτειο, μαζί με την τρελή που χαράκωνε τα μωρά!.. Παρέα!..

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Σανός.
Σήμερα, 11:33
Οι δεσποτάδες δεν θα ΄πρεπε να συνταξιοδοτούνται;
Διαφορετικά θα έχουμε φαινόμενα τύπου Αμβροσίου τα οποία εκθέτουν την όχι και τόσο συμπαθή Εκκλησία και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ειδικά όσους δεν ανήκουν στο παραδοσιακό σανοφάγο κοπάδι που συντηρεί τη μαυροφόρα συντεχνία.


Ρόδος.
Σήμερα, 11:25
Πάπας με τόσο μίσος στην ψυχή!.. Τι να πω!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ ΑΡΘΡΟΓΡΆΦΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ

Ναι, δεν το χωράει ανθρώπινος νους! Δεν γίνεται να το χωρέσει! Δεν μπορεί να το συλλάβει καν!  Κάθε χειμώνα να χάνονται συνάνθρωποί μας από τις βροχές και κάθε καλοκαίρι να καίγονται ζωντανοί από τις πυρκαγιές…
Έκτακτο κονδύλι για τα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής...”

Τα πάντα χρήμα! ΌΛΑ χρήμα! Και ο πόνος και ο θάνατος και η δόξα και η προδοσία! ΌΛΑ χρήμα! Τα βάλαμε και κάτω του κόστους! Μία συμφορά ένα δεκάρικο! Με δύο συμφορές έχετε και έκπτωση! Συμφοριστείτε, τώρα! Ψηφίστε μας, τώρα!.. Να σας γεμίσουμε τη ζωή συμφορές! Συμφορά: Η επιτυχία του μέλλοντος! Βάλτε τώρα που γυρίζει...
Και κάποιος άλλος αρθρογράφος, πιο δεικτικός και λιγότερο οσφυκάμπτης: 
 “Πρόληψη διάολε, πρόληψη! Να προλάβεις το κακό! Τόσο δύσκολο είναι; Να προλάβεις τον όλεθρο! Την απειλή κατά ζωής… Προφανέστατα υπάρχουν ευθύνες. Σαφέστατα υπάρχουν υπεύθυνοι… Δεν περιμένει κανένας, φυσικά, να βγουν μπροστά και να τις αναλάβουν. Θα κρυφτούν ξανά, όπως κρύβονται δεκαετίες τώρα, πίσω από τις καταιγίδες και τα μποφόρ. Τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα. Τις… θεομηνίες! Τη δύναμη της φωτιάς… Διότι όλα αυτά τα χρόνια χάνονται αθώες ψυχές επειδή έτυχε να πέσει χειμώνα, παραπάνω νερό απ’ όσο μπορεί να απορροφήσει το έδαφος που δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές… Διότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν καταφέραμε να χαράξουμε ως κράτος μια σοβαρή εθνική στρατηγική άμεσης αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών τα καλοκαίρια. Στην πρώτη μεγάλη φωτιά του φετινού καλοκαιριού χάθηκαν δεκάδες αθώες ψυχές…
Πάλι, λοιπόν, στο ίδιο έργο θεατές… Πάλι, πάνω απ’ τις αθώες ψυχές που χάθηκαν επειδή δεν είχαν διέξοδο διαφυγής, ΘΑ σχεδιαστεί η αντιμετώπιση για την επόμενη φυσική καταστροφή. Πάλι ΘΑ ακούσουμε πολλά, δεν θα γίνουν παρά τα απολύτως ελάχιστα, αφού σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Δυστυχώς, δεν μένει παρά όλοι μας απλά να προσευχόμαστε καθημερινά να μη μας βρει άλλο τέτοιο κακό. Χειμώνα – καλοκαίρι…
Διότι, προφανέστατα, μόνο στο θεό μπορούμε να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για να μη χαθεί ξανά ανθρώπινη ζωή από την εγκληματική αμέλεια ανθρώπων (;) που δεν κατόρθωσαν ποτέ να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη του κακού…
Δεν μπόρεσαν, δεκαετίες τώρα, να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που πνίγονται με δυο σταγόνες νερό πάνω απ’ το κανονικό κάθε χειμώνα, επειδή κάποιοι μπάζωσαν παράνομα τα φυσικά ρέματα.
Δεν μπόρεσαν, δεκαετίες τώρα, να θωρακίσουν τη χώρα με σχέδια (ρεαλιστικά και όχι απλά και μόνο στα χαρτιά) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Για να μπορεί, έστω, κάποιος που βλέπει το σπίτι του να καίγεται, να φύγει μακριά έγκαιρα και να μην καεί ζωντανός σε ένα χωράφι αναζητώντας -μάταια- τρόπο σωτηρίας…
Εν έτη 2018, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας κάηκαν ζωντανοί τουλάχιστον 50 άνθρωποι, τραυματίστηκαν εκατοντάδες, χάθηκαν περιουσίες μιας ζωής, καταστράφηκε ξανά το φυσικό μας περιβάλλον.
Και αυτή τη φορά έφταιγε ο… άνεμος!
Μόνο μία παραδοχή μπορεί να γίνει πια και ας το πάρουμε απόφαση!
Είμαστε άξιοι της μαύρης μας της μοίρας!!!


Πρωτοσέλιδο από τουρκική εφημερίδα εκδιδομένη στα Ελληνικά στην Αθήνα: «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στην κατεχόμενη Κύπρο ο κόσμος αλλά και ο Τύπος εκφράζουν ανάλογα συναισθήματα συμπαράστασης.
Οι Τουρκοκύπριοι συγκεντρώνουν βοήθεια για να στείλουν στην Ελλάδα, ενώ σήμερα η εφημερίδα Χαβάς κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στα ελληνικά και τα τούρκικα «Ο Πόνος σας πόνος μας»
Λίγο παρακάτω, μια άλλη ελληνοτουρκική εφημερίδα σαρκάζει στα γραπτά της προηγουμένης: Χείρα βοηθείας με... 35 παραβιάσεις από την τουρκιά στο Αιγαίο. Τις 34 παραβιάσεις πραγματοποίησαν δύο κατασκοπευτικά CN-235 και η μία πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό τεσσάρων F-16”.
 
Καπάκι στα παραπάνω, τα σχόλια των αναγνωστών:

Βρε ουστ
25/07/2018, 11:17
Βοήθεια για να μας εξοντώσουν... Μακρυά από δαύτους! Ούτε την αγάπη τους θέλουμε ούτε την λύπη τους. Ούτε την βοήθειά τους... Βρε, ουουούστ!

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24/07/2018, 23:52
Ας έχει υπόψιν της η τουρκιά και ο “Σουλτάν” (μερεμέτ), που θέλει να βοηθήσει, ντε και καλά την χώρα μας... Η ζωή και η ιστορία (να την μελετήσει λίγο) κάνει κύκλους... Η Ελλάδα θα επιβιώσει, όπως το κάνει χιλιάδες χροόνια τώρα... Η χώρα του είναι γέννημα βίας, γενοκτονιών, φόνων, και εγκλημάτων! Όλα εδώ θα πληρωθούν!..

ΜΗΝ ΤΟΛΜΉΣΟΥΝ
24/07/2018, 19:44
Να δεχθούν βοήθεια κανενός είδους από αυτά τα φίδια!.. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι δεν είναι άσχετοι με τις φωτιές, προκείμενου να μας εξουθενώσουν ηθικά και επιχειρησιακά... Αν αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνούν είχαν βάλει 10 ντρον να ελέγχουν την κατάσταση, να δούμε επιτελούς, ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που βάζουν τις φωτιές; θα μας λύνονταν όλες οι απορίες!.. ΚΑΜΙΆ βοήθεια από αυτά τα φίδια τα κολοβά, μπορεί οι δημόσιες υπηρεσίες να ολιγωρούν, άλλα ήδη οι ιδιώτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται... Μεταξύ μας θα αλληλοβοηθηθούμε... Μόνο ένας γελοίος (σ.σ.: σαν τον πίτουρα), θα καθόταν να συνομιλεί μ αυτό το κάθαρμα, τον τούρκο εκβιαστή.

Και ο γερμανικός τύπος της φιλενάδας, της κολλητής του Πίτουρα: 
«Θάνατος, ερείπια, οργή». Είναι τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Σουντόϊτσε Τσάιτουνγκ για τις καταστροφικές φωτιές που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Αττική.
Η ίδια εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ της με τίτλο «Μετά τις φλόγες έρχεται η οργή» σημειώνει ότι σύμφωνα με κατοίκους «η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί». Η SZ σημειώνει ότι η ευρύτερη περιοχή είναι δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός για τους Αθηναίους, από όπου κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες ξεκινούν το ταξίδι τους για τα νησιά των Κυκλάδων (από τη Ραφήνα). Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα διερωτάται: «(...) Ηταν οι αρμόδιοι επαρκώς προετοιμασμένοι; Γιατί δεν εκκενώθηκαν έγκαιρα οι περιοχές; Πυρκαγιές ξεσπούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι πάντα τόσο καταστροφικές. Στη συλλογική μνήμη έχουν μείνει οι πυρκαγιές του 2007, όπου είχαν σκοτωθεί 70 άτομα. (…) Kαι τότε υπήρχαν καμένες εκτάσεις, άνεμοι, ακραία ξηρασία, υπερφορτωμένες αρμόδιες αρχές. Και τότε πολλοί θεώρησαν την καταστροφή ως απόλυτη αποτυχία του κράτους. Έκτοτε έχουν γίνει κάποια πράγματα. Αλλά όχι αρκετά».


Το πρόβλημα των αστικών προαστίων

Το ερώτημα αυτό θέτει επίσης η SZ στον Γερμανό ειδικό γεωχημείας και μελέτης των δασών Γιόχαν Γκόλνταμερ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ. Ο ίδιος απαντά λέγοντας τα εξής: 
«Αυτό που συνέβη στην Αττική είναι δραματικό και μου θυμίζει την κατάσταση στην Πορτογαλία πέρυσι, όπου σε δύο πυρκαγιές πέθαναν πάνω από 100 άνθρωποι. Το βασικό πρόβλημα είναι κοινό σε όλες τις μεσογειακές χώρες. Στις πρώην αγροτικές περιοχές γύρω από την Αθήνα, η βλάστηση δεν αξιοποιείται τόσο εντατικά όσο παλαιότερα. Αντ‘ αυτού γύρω από τις μεγάλες πόλεις έχουν αναπτυχθεί αστικές δομές με ακαλλιέργητα χωράφια και κήπους. Αυτό κάνει την κατάσταση τόσο επικίνδυνη». Για ποιο λόγο; «Στο παρελθόν τα αιγοπρόβατα τρέφονταν από το γρασίδι και τους χαμηλούς θάμνους στις περιοχές αυτές και έτσι το τοπίο φαινόταν μεν γυμνό, αλλά δεν ξεσπούσαν μεγάλες, καταστροφικές πυρκαγιές. Σήμερα οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται τη γη αυτή. Υπάρχουν περισσότερα εξοχικά, κήποι και δέντρα –αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πολλές νοτιοευρωπαϊκές χώρες. Έτσι τα προάστια πόλεων είναι συνήθως πιο ευάλωτα σε πυρκαγιές. Εκεί οι φωτιές γίνονται ανεξέλεγκτες», αναφέρει ο Γερμανός ειδικός.

Στο ίδιο ρεπορτάζ μιλά και ο Νίκος Σαχινίδης, πρόεδρος της ΜΚΟ «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών» (EΣΕΠΑ). Μιας οργάνωσης που είχε συσταθεί με την υποστήριξη της Γερμανίας και της Αυστρίας. Ο Ν. Σαχινίδης αναφέρει στην FAZ ότι η ΕΣΕΠΑ έχει αποδυναμωθεί εδώ και κάποια χρόνια για πολιτικούς λόγους. Η ΕΣΕΠΑ διέθετε κάποτε δική της σχολή πυροσβεστών στα Ριζώματα Ημαθίας. Ωστόσο, ένας νόμος του 2014 άλλαξε το καθεστώς λειτουργίας των εθελοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα. «Έκτοτε, ντε φάκτο απαγορεύεται να σβήνουμε εμείς πυρκαγιές, αλλά μόνο οι επαγγελματίες πυροσβέστες! Όταν ξεσπά μια φωτιά, η πυροσβεστική αποφασίζει αν θα χρειαστεί τη βοήθειά μας ή όχι», σημειώνει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο νόμος έγινε ουσιαστικά γιατί οι επαγγελματίες πυροσβέστες δε ήθελαν τον ανταγωνισμό! Πλέον η σχολή έχει κλείσει μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων από δωρεές. Μετά από χρόνια ερευνών από το ελληνικό υπ. Οικονομικών, όπως αναφέρει ο Ν. Σαχινίδης, διαφάνηκε ότι δεν υπήρξε υπεξαίρεση. Πιστεύει επίσης ότι εάν λειτουργούσε ο ΕΣΕΠΑ ακόμη κανονικά, θα μπορούσε να είχε συμβάλει στην αποφυγή της καταστροφής στην Αττική. Αυτό είναι σίγουρο. Ξέρω την περιοχή, όπου ξέσπασαν οι φωτιές. Έχουμε εκεί εθελοντές. Θα μπορούσαν άμεσα να επέμβουν! Βέβαια, αν και παλιά είχε 2000 μέλη, η ΕΣΕΠΑ πλέον μετρά μερικές δεκάδες. Η Ελλάδα ζητά τώρα βοήθεια από άλλες χώρες, αν και θα μπορούσε να είχε οργανώσει την απαιτούμενη βοήθεια εδώ, καταλήγει ο κ. Σαχινίδης.

Όπως το 2007


Σε σχόλιό της τέλος η Κέλνερ Στατ Αντσάϊγκερ, αναφέρει: 
«Πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα επλήγη από μια καταστροφική πυρκαγιά στην Πελοπόννησο και σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι. Μαθήματα δεν πήραν από τότε, ούτε η Αθήνα ούτε οι Βρυξέλλες! Ακόμη δεν υπάρχει κανένα πανελλαδικό δίκτυο εθελοντών πυροσβεστών, όπως το γνωρίζουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικά από τη Γερμανία, υπήρξαν εδώ και χρόνια προσφορές για τη δημιουργία και στήριξη τέτοιων δομών. Αλλά το γιατί δεν ανταποκρίθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν είναι κατανοητό. Μετά από αυτό το τελευταίο παράδειγμα, η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει τις πυροσβεστικές της δυνάμεις αποτελεσματικές, που σημαίνει να τις αποκεντρώσει».
*/*
Άρθρο την ημέρα των πυρκαγιών:

Η ΠΙΟ ΚΑΚΉ, Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΘΡΉΝΗΤΗ, Η ΠΙΟ ΆΝΑΡΧΑ ΔΟΜΗΜΈΝΗ ΕΠΑΡΧΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Η ΑΤΤΙΚΉ, ΚΆΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΉ!.. ΕΘΝΙΚΉ ΣΥΜΦΟΡΆ...

Αν και οι λέξεις “έθνος”, “εθνικό”, την σιχαμένη φασιστερά που κυβερνά δεν την αγγίζει, στο άκουσμα των λέξεων αυτών... κωλομπρίαση παθαίνει και βγάζει τη μπέμπελη!

Τι να πει κανείς γι’ αυτό που έγινε; Και από που ν’ αρχίσει; 
  • Από την ανυπαρξία του κράτους; 
  • Από την ανυπαρξία του προγραμματισμού; 
  • Από την ανυπαρξία του σχεδίου καταστολής; 
  • Ή από την ανυπαρξία της άμεσης συνδρομής, καταστολής δημοσίων υπηρεσιών σε τέτοια συμβάντα! 
Όλους όσους ακούσαμε μέχρι στιγμής, επισήμους και... κρυμμένους -κρύφτηκαν, λούφαξαν ταμπουρωμένοι στις καρέκλες τους “με αποκολλημένα τα πισινά” Κώστα Γιαλίνη- μιλούν σαν χριστιανόπουλα επικαλούμενοι θεούς και αγίους, μόνον για τη δική τους ευθύνη δεν κάνουν κιχ, γιατί αν κάνουν, θα πρέπει σύσσωμο αυτό το αχρησταριώ της Ελληνικής πολιτείας, να ΠΑ-ΡΕ-ΤΗ-ΘΕΙ, να πάει στο διάολο, να πάει! Στον αγύριστο και στα τσακίδια, το αίμα των αθώων που χάθηκαν, συμφορά στις οικογένειές τους μέχρι και τα πεντασέγγονά τους
Σε άλλους καιρούς, θα είχαν ξεσηκωθεί οι πάντες, θα είχαν λυσσάξει τα φερέφωνα της ανυπαρξίας  να παραιτηθεί η “ανίκανη και προδοτική κυβέρνηση”, από τους σημερινούς κατσαπλιάδες, αντάρτες πόλεων και “ρουβίκωνες”
Το μόνο που ακούσαμε μέχρι στιγμής, είναι οι πληγέντες να στηθούν στη σειρά, ΌΛΟΙ θα πάρουν από τα τάματα της Εθνοσωτηρίας Χούντας που διαφεντεύει τον τόπο! Τόσο ηχηρά μάλιστα, που ακούγεται σαν να έβαλαν οι ίδιοι την φωτιά μπρος -μετά την φωτιά της “Μακεδονίας” που τους κατακαίει, συνεχώς- για νά βρουν αληθοφανές επιχείρημα, ν’ αρχίσουν τις “παροχές”, τα ευεργετήματα, να θαμάξει ο κόσμος... Τι καλή κυβέρνηση που έχουμε; Και πως φροντίζει, βρίσκεται κοντά στον δεινοπαθούντα λαό που η ίδια όμως του κόσμου τα δεινά, του συσσώρευσε! Αφού πρώτα του κατάσχεσε  το σπίτι! Τις καταθέσεις του που είχε στην τράπεζα! Μηδένισε τις οικονομίες του. Τον κλώτσησε να κολυμπήσει στους αβάσταχτους φόρους και την κρατική ρεμούλα! Τώρα ήρθε η σειρά των “παροχών”, δηλαδή την λογική του τούρκου δυνάστη, πρώτα όλα τα κακά μαζεμένα, και μετά ένα καλό, για να μας αγαπάει ο κόσμος! Να μας λατρεύει!
Η Ελλάς σήμερα συντηρείται με ευεργετήματα! Επιδόματα, συσσίτια, κουμμουνιστικά πειράματα, έξτρα παροχές τριτοκοσμικές, και όπως τις αντιλαμβάνεται η κόκκινη νομενκλατούρα του Κολχόζ και της ανύπαρκτης ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Εκεί θέλουν να τον παν τον Έλληνα, κουμμουνιστικό φυτό, να μην έχει τίποτα, ή το πολύ-πολύ, το βουλγάρικο “διαμέρισμα των 29 τ.μ.” εποχής 1960! Οι ατομικές περιουσίες και το κεφάλαιο είναι καπιταλιστικά και εγκληματικά δικαιώματα, μόνον για τους ξένους, τους αλλοδαπούς με τις πολυεθνικές που εγκαταστήσαμε, στις οποίες οι Έλληνες μουζίκοι όπως τους καταντήσαμε, θα δουλεύουν σκλάβοι γενεές δεκατέσσερις!
Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που η Ελλάς θρηνεί τέτοιες εμπρηστικές καταστροφές. Ποτέ όμως δεν πιάστηκε κανένας, και δεν λογοδότησε κανένας! Όλοι ευθύνονται, αλλά κανένας δεν τιμωρείται. Ο πυρομανής Πίτουρας (Δεκεμβριανά 2008, Μαρφίν), συνεχίζει εκ του ασφαλούς την καταστροφή της Ελλάδος με τους συνεργάτες του όλων των κλάδων, να απολαμβάνουν τις πυρκαγιές μέχρις ονύχων!
Δεν είναι μόνον η ευθύνη, η ετοιμότητα και ανυπαρξία της κομματικής Πυροσβεστικής. Της Αστυνομίας του Ελληνικού στρατού του κομματικού εγκαθέτου Αποστολάκη. Ο οποίος έβλεπε εκ του αφαλούς και εκ του μακρόθεν να καίγεται κόσμος ελληνικός, περιουσίες, αλλά επέμβαση ΜΗΔΈΝ
Ούτε ένα φουσκωτό δεν κατέβασαν από τα πολεμικά πλοία -τα οποία τραγική ειρωνεία... έτρεξαν στην περιοχή βοήθεια- να πάρουν τους πολίτες οι “ορντινάντσες φιλιππινέζες” που ταΐζουν τα λαθροποντίκια της Ανατολής στο στόμα, όχι να τους ανεβάσουν στα πλοία, αλλά να τους παν παραπέρα, σε μια πιο ασφαλή ακτή μακρυά από την πυρίκαυστη ζώνη! Των ανθρώπων της παραλίας που ψήνονταν ή ασφυκτιούσε, πνίγονταν μπροστά στα μάτια τους!
Δυο διμοιρίες ειδικών δυνάμεων του Στρατού, με κατάλληλο εξοπλισμό που έχουν εκπαιδευτεί να επιζούν μέσα σε πραγματικά ολοκαυτώματα, αν επενέβαιναν εγκαίρως, μέρος της τεραστίας καταστροφής θα είχε αποσοβηθεί! 
Ας είναι καλά όμως η προσφορά τους στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, και όπου αλλού στου διαόλου την άκρη τόπου επί της γης τους θέλει το ΝΑΤΟ και οι γιάνκηδες γκάνγκστερ λυκοσύμμαχοι! Η Ελλάδα; Στάχτη και τσιμέντο να γίνει! Σάμπως δικιά μας είναι; Ας πρόσεχαν αυτοί που έπαθαν, ας πήγαιναν σε άλλο κράτος, βρε αδερφέ, να ζήσουν; Ποιος τους είπε να χτίσουν τις περιουσίες τους στην Αττική;
Αφού κανείς δεν έκανε, απολύτως, τίποτα, δεν κούνησε καν το δαχτυλάκι του για υποχρεώσεις και υπηρεσίες που αμείβεται με παχυλούς μισθούς, τώρα όλοι βλέπουν μόνον θεϊκές κατάρες, και εξορκίζουν το κακό προσευχόμενοι, παρακαλώντας τον Γιαχβέ, να μην γίνει μεγαλύτερο!
Οι παραλείψεις, οι αβλεψίες, οι εγκληματικές αδιαφορίες πριν από αυτό, το κακό, δεν αγγίζουν κανέναν, δεν ακουμπούν κανέναν, και προπαντός, δεν υπάρχει ευθύνη (ατιμώρητη), σε κανέναν! Το ότι λόγου χάρη οι δρόμοι ήταν γεμάτοι ξερόχορτα ή άλλα πυρίμαχα υλικά, τα δένδρα σκέπασαν κάθε κατασκευή ή οι αυλές των σπιτιών ήταν λουκούμι για μια πυρκαγιά, οι αντιπυρικές ζώνες που εμποδίζουν τη φωτιά ανύπαρκτες, ή όπου υπήρχαν ξανάγιναν δάση, όλα αυτά, δεν ήταν ευθύνη και μέριμνα κανενός! Ας είναι καλά τα μνημόνια και οι προδοσίες, οι οποίες έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια χρόνια στην Ελλάδα αριστοτεχνικές ενασχολήσεις!

Προκειμένου για εμπρησμούς και πυρκαγιές από πρόθεση ή κατά λάθος, προδοσίες, να επανέλθει η θανατική ποινή για τους υπαιτίους, με συνοπτικές διαδικασίες δίκης. Η θανατική ποινή να επανέλθει και για κάθε φόνο, έγκλημα από πρόθεση, αφαίρεση ανθρώπινης ζωής για ψύλλου πήδημα.
Στην αρχαία Ελληνική δημοκρατία, και όχι την σημερινή τη γιούφτικη, αυτές οι ποινές υπήρχαν και εκτελούντα, όπως και η ποινή της εξορίας, η ελαχίστη των ποινών.
Η “δημοκρατία” δεν είναι για να έρχεται κάθε Αμερικανός πρόεδρος στη χώρα μας και να μυξοκλαίει αποδίδοντάς μας και τα εύσημα, ότι εμείς την εφηύραμε
Η δημοκρατία είναι πολίτευμα αυστηρό, με πολύ σκληρούς κανόνες και διαδικασίες για όσους την παραβαίνουν.
Τέτοια δημοκρατία θέλουμε, αλλιώς να πάμε πίσω στη μοναρχία και τη δικτατορία.
Στη δικτατορία των “Συνταγματαρχών” 1967-74, η Ελλάδα έζησε τέτοια ειρηνική και δημιουργική περίοδο, που ούτε στο όνειρό του δεν μπορεί να τη φανταστεί κάποιος, πέρα από εμάς που την ζήσαμε.
Το μόνο κακό που έκανε, έσπασε πέντε κεφάλια κουμμουνιστών, όχι όλων. Δεν ήταν όλοι οι κουμμουνιστές κακοί, ακόμα και γι’ αυτήν. Γέμισε τα αγροτικά σπίτια με μηχανήματα, τρακτέρ, χάρισε τα χρέη, και παρέδωσε, το κυριότερο, με ΜΗΔΈΝ, χρέος στα σημερινά πολιτικά καθάρματα και καθίκια!
Όσα έφαγε και ρίμαξε μόνο ο Τσοχατζίπουλος, δεν έφαγε όλο το βασιλικό Παλάτι, από τότε που ανέλαβε την Ελλάδα, μέχρι τη μέρα που την παράτησε

Από το 1974 και μετά, η Ελλάδα μετράει τέτοιες πληγές, τέτοια εγκλήματα (πολιτικά), τέτοιες ληστείες και τέτοιες προδοσίες, που αν τις κάνει κάποιος σούμα, είναι ν’ απορεί, πραγματικά, πως συνεχίζει να υπάρχει! Πέραν των 600 δισεκατομμυρίων χρέος που συσσώρευσε, αυτή η κάλπικη και στανική Δημοκρατία.
Τέτοια δημοκρατία, δεν θέλουμε άλλη!.. Φτάνει πια!.. Μπουχτίσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: