ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΌΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΊ ΑΠΌ ΑΓΡΑΜΜΆΤΟΥΣ, ΑΣΤΟΙΧΕΙΏΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΊΣΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.



Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος 
(σ.σ.: να θυμάστε το ονοματάκι του, ίσως σας χρειαστεί πιθανώς).



Ελληνίδες και Έλληνες, Ορθόδοξοι πατριώτες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Αυτή η ευλογημένη πατρίδα μας, κυβερνάται από εχθρούς και προδότες σε όλη την νεότερη ιστορία της. Αυτό το έχουν επισημάνει πολλοί και μεγάλοι Έλληνες, από τον στρατηγό Ιωάννη Μακρυγιάννη και τον Αλ. Παπαδιαμάντη, μέχρι τον Οδυσσέα Ελύτη.

Και η προδοσία της Ελλάδος διαχρονικά καλά κρατεί , αφού οι κάθε νέοι προδότες, φροντίζουν να παρουσιάζουν ως «ήρωες» στον λαό, τους προηγούμενους. Έτσι παραβλέπουν και σκεπάζουν τα έργα της προδοσίας και επικεντρώνονται μόνο σε «πατριωτικά» λόγια.

Και σήμερα λόγω των ημερών της επετείου του έπους του 40, θα μιλήσουμε για τα έργα της κυβέρνησης του δικτάτορα Μεταξά. Και εμείς θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον προδότη Μεταξά και τον προδότη στρατηγό Παπάγο. Γιατί τόσα χρόνια μας παρουσιάζουν για «ήρωες» τους προδότες, ενώ τον πραγματικό πατριώτη και ήρωα στον οποίο οφείλουμε το ΕΠΟΣ του 40, τον έχουν ξεχασμένο οι προδότες και ιστορικά παραγκωνισμένο.

Σήμερα θα δούμε τα αληθινά ιστορικά γεγονότα και θα καταλάβουμε όλοι, ποιός ήταν ο προδότης και ποιός ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΡΩΑΣ που δημιούργησε το ΕΠΟΣ του 40. Άλλωστε δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις αυτό. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μην ανήκεις στους προδότες, ώστε να μην δικαιολογείς τις «λανθασμένες εκτιμήσεις» τους και να διαθέτεις στοιχειώδη λογική και κριτική σκέψη.

Τις προδοσίες που έχουμε ζήσει ως λαός, τις έχει καταγράψει η ιστορία ως γεγονότα. Οι ιστορικοί, καταγράφουν τα γεγονότα της κάθε εποχής, όπως ακριβώς συμβαίνουν. Δεν τα αναλύουν όμως ούτε τα χρωματίζουν με προσωπικές εκτιμήσεις. Για το αν υπήρχε δόλος και προδοσία στα καταγεγραμμένα γεγονότα, θα αποφανθούν αυτοί που θα μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα, με κριτική σκέψη αλλά κυρίως με λογική. Και σημειώστε πως η λέξη και η έννοια της λογικής, συναντάται μόνο στην Ελλάδα.

Εξετάζοντας λοιπόν τα Ιστορικά γεγονότα με κριτική σκέψη και λογική, η Ελλάδα το 1940 ήταν εντελώς προδομένη από την κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, που με τις ενέργειές του μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Παπάγο, παρέδιδαν την χώρα σε εθνική καταστροφή.

Και μην ακούτε τα ιστορικά γεγονότα αποσπασματικά πως «μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», αλλά να μάθετε όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά, για να καταλάβετε την προδοσία τους.

Σήμερα, όλοι έχουμε καταλάβει την προδοσία κατά της χώρας που έγινε μετά το 2010, διότι ενώ οι κυβερνώντες είχαν πολλές επιλογές που θα μπορούσαν να πράξουν, αυτοί επέλεγαν πάντα τις χειρότερες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. θέλοντας να παρουσιαστούν ως «ηλίθιοι» που εκτίμησαν λανθασμένα την κατάσταση. Με τα λόγια όμως, λένε πως τα κάνουν…. «για την πατρίδα»…!!!!

Με αυτόν τον τρόπο των «λανθασμένων εκτιμήσεων» έχουν προδώσει την Ελλάδα όλες οι Κυβερνήσεις. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την τελευταία, των αναρχοάπλυτων φασισταριών της «αριστεράς και της προόδου» που προδίδουν την χώρα φανερά και απροκάλυπτα, όλες οι προηγούμενες, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης του δικτάτορα Μεταξά, πρόδιδαν διά των παραλείψεων και των «λανθασμένων εκτιμήσεων».

Κάτι επίσης σημαντικό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως όσες φορές οδηγούσαν την χώρα σε εθνική καταστροφή, φρόντιζαν, την εθνική καταστροφή να μην την χρεωθεί κάποιος πολιτικός σχηματισμός, αλλά να χρεωθεί σε καθεστωτική δικτατορική κυβέρνηση.

Αυτό για δύο λόγους. Πρώτον: ότι καταστροφή και να υποστεί ένα κράτος με παράνομη κυβέρνηση, κανένας δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό, (βλέπε Κύπρος) και δεύτερον: τα πολιτικά πρόσωπα τα χρειάζονται για να συνεχίζουν την εξαπάτηση και την προδοσία του λαού, μετά από την εθνική καταστροφή. (Βλέπε Χούντα επταετίας και Κύπρο και μετέπειτα πολιτικά πρόσωπα «Μεταπολίτευσης»).

Έτσι λοιπόν και την κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, την έφεραν, για να χρεωθεί την εθνική καταστροφή που ετοίμαζαν για την Ελλάδα στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Μήπως ο Χίτλερ ενήργησε υπέρ των Γερμανών και της Γερμανίας, ή μήπως κατέστρεψε την Γερμανία; Μήπως ο Μουσολόνι υπερασπίστηκε τους Ιταλούς και την Ιταλία; Πως περιμένατε ο φασίστας Μεταξάς να ενεργεί υπέρ της Ελλάδος;

Τα ιστορικά γεγονότα, που σκόπιμα τα αποσιωπούν για να καλύπτουν τους προδότες και να μην γνωρίζουν την αλήθεια οι Έλληνες, είναι αποκαλυπτικά και γκρεμίζουν τον δικτάτορα Μεταξά, από την θέση του «ήρωα» επειδή και καλά, είπε το «ΟΧΙ».

Το «ΟΧΙ», το είπε ο ελληνικός λαός, γιατί ήταν μέσα στο «πετσί» του και κανείς δεν θα μπορούσε τότε να πάει αντίθετα προς το κοινό αίσθημα. Οπότε ούτε ο Μεταξάς θα μπορούσε να πάει αντίθετα. Αλλά το «ΟΧΙ», βόλευε και όλους τους εχθρούς και τους προδότες της Ελλάδος που σχεδίαζαν την εθνική καταστροφή. Διότι μόνο με το «ΟΧΙ» θα μπορούσε να επιτεθεί ο Μουσολίνι και να μην αφήσει τίποτα όρθιο, για να «κοκκορευτεί» μετά στον φίλο του τον Χίτλερ.

Εκτός όμως από το «τι λές», μεγαλύτερη σημασία έχει το «τι κάνεις». Για να δούμε λοιπόν τι έκανε η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, πριν αλλά και μετά από το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου που είπε το «ΟΧΙ» στον Ιταλό πρέσβη.

Ακούστε όλα τα ιστορικά γεγονότα πριν το «ΟΧΙ» για να καταλάβετε την προδοσία της κυβέρνησης Μεταξά, αλλά και τον επιχειρούμενο τότε υπνωτισμό των Ελλήνων , πριν από την μεγάλη επίθεση που θα δεχόταν η χώρα από τους Ιταλούς. Ακούστε και σημειώστε τα γεγονότα.

Όταν ο Ιταλός πρέσβης, απαιτεί από τον Μεταξά την ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων, στις 4 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο κύριος όγκος των Ιταλικών στρατευμάτων, βρίσκεται ΗΔΗ παρατεταγμένος και έτοιμος να μας επιτεθεί, έξω ακριβώς από τα Ελληνικά σύνορα στην Αλβανική μεθόριο. Με το «ΟΧΙ» δηλαδή που του είπε ο Μεταξάς, μετά από δύο ώρες στις 6.00 το πρωί, ξεκίνησε η επίθεση των Ιταλών.

Ο Ιταλικός στρατός λοιπόν, δεν βρέθηκε παρατεταγμένος ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ με «διακτινισμό» μέσα σε μία στιγμή. Με τα μεταφορικά μέσα της εποχής του 1940, χρειάστηκαν πολλούς μήνες για να μεταφερθούν, στρατός, πυροβολικό, άρματα μάχης και να παραταχθούν στα Αλβανικά βουνά έξω από τα σύνορά μας.

Αυτούς τους μήνες που έβλεπαν τις επιθετικές κινήσεις των Ιταλών κατά της Ελλάδος, ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο Μεταξάς και ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Παπάγος;;;;;;; Ότι θα έκαναν οι προδότες. Τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Είχαν μόνο…. ανησυχία …!!!

Ούτε η Κυβέρνηση έκανε τίποτα, αλλά και κανένα από τα ΜΜΕ της εποχής, (εφημερίδες, ραδιόφωνο,) δεν έλεγαν τίποτα στον Ελληνικό λαό για να προετοιμάζεται εν όψη της Ιταλικής επίθεσης που ερχόταν. Απλά το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε με «έκτακτον ανακοινωθέν» ότι «από την σήμερον πρωινήν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».

Για να καταλάβετε την απόλυτη ύπνωση που δημιουργούσαν στον Ελληνικό λαό, ακόμα και στις 27 Οκτωβρίου το βράδυ, παραμονή της Ιταλικής επίθεσης, ενώ ο Μεταξάς και ο Παπάγος γνωρίζουν την ανάπτυξη των Ιταλικών στρατευμάτων και πως σε πέντε ώρες θα έχουμε πόλεμο, μέλη της κυβέρνησης Μεταξά, βρίσκονται στο κοσμικό γεγονός της Αθήνας, παρακολουθώντας την πρεμιέρα του Θεάτρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αυτά τα ξέρατε;

Η πορεία των Ιταλικών στρατευμάτων, από την Ιταλία στην Αλβανία και μέχρι την στιγμή που βρέθηκαν παρατεταγμένα έξω από τα σύνορά μας, διήρκησε συνολικά ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. Δεν κατάλαβαν δηλαδή 1,5 χρόνο, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο έμπειρος στρατηγός Παπάγος, ότι οι Ιταλοί έρχονται για να μας επιτεθούν;;;;;; Τι ήταν τελικά;;; Αυτιστικά και καθυστερημένα άτομα με μηδενικό δείκτη νοημοσύνης;;;; Τέτοιοι ήταν;

Όχι. Δεν ήταν τέτοιοι. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ.

Ο Μεταξάς επίσης είχε αφοπλίσει τον ελληνικό λαό τρία χρόνια πριν ξεσπάσει ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος, με την αιτιολογία ότι χρειάζεται όπλα ο ελληνικός στρατός. Όχι απαιτώντας τα με νόμο, αλλά πατώντας στο φιλότιμο και την φιλοπατρία των Ελλήνων. Άλλωστε δεν γνώριζαν ποιός έχει όπλα.

Έτσι τότε αφόπλισαν με τρόπο τους πατριώτες Κρητικούς που έδωσαν τα όπλα τους για την πατρίδα και τους βρήκε άοπλους ο Χίτλερ τέσσερα χρόνια αργότερα. Οι μόνοι που ωφελήθηκαν τότε από τον αφοπλισμό του Μεταξά, ήταν οι ανερχόμενοι κομμουνιστές, οι οποίοι και δεν παρέδωσαν φυσικά κανένα όπλο. (Δεν ήταν υποχρεωτικό άλλωστε.) Γι’ αυτό και ήταν οι μόνοι που είχαν όπλα και μπορούσαν να έχουν αντιστασιακό ρόλο στην κατοχή. Με το αζημίωτο βέβαια, αφού μετά ήθελαν και την κυβέρνηση, (όπως την πήρε ο Τίτο με τους παρτιζάνους στην Γιουγκοσλαβία) και αφού εδώ δεν την πήραν, οδήγησαν την Ελλάδα στον εμφύλιο πόλεμο. Έτσι, ο «αντικομμουνιστής» Μεταξάς, «χωρίς να το θέλει» , με τον αφοπλισμό των Έλλήνων πατριωτών, βοήθησε ουσιαστικά τους απάτριδες κομμουνιστές.

Επίσης και σε συνέχεια των «λανθασμένων εκτιμήσεων» , ο Μεταξάς και ο Παπάγος, αντί να ενισχύουν την Αλβανική μεθόριο, στην οποία έβλεπαν να συσσωρεύεται ο Ιταλικός στρατός για να επιτεθεί στην Ελλάδα, ο Μεταξάς το έπαιζε .. «πατριώτης» … φτιάχνοντας τα «οχυρά Μεταξά» στην μεθόριο της Βουλγαρίας. Ένα σαφώς ισχυρό αμυντικό έργο, το οποίο όμως ήταν εντελώς άχρηστο στον πόλεμο της Αλβανίας. Και αν οι Ιταλοί πέρναγαν από την Αλβανική μεθόριο, μετά θα το καταλάμβαναν από πίσω και χωρίς μάχη.

Ο Μεταξάς λοιπόν και εν όψη του πολέμου που ερχόταν, πρώτα αφόπλισε τους Έλληνες πατριώτες. Ενάμιση χρόνο πριν τον πόλεμο, είχε «στραβωθεί» και «κουφαθεί» και ούτε έβλεπε ούτε άκουγε τα Ιταλικά στρατεύματα που κατέβαιναν και παρατάχθηκαν έξω από τα Αλβανικά σύνορά μας. Αρνείτο κάθε ενίσχυση που ζητούσε ο διοικητής της 8ης μεραρχίας Ιωαννίνων Χαρ. Κατσιμήτρος για την Αλβανική μεθόριο και έφτιαχνε τα οχυρά της Βουλγαρίας. Δεν προέβη σε καμία πολεμική προετοιμασία της χώρας, ούτε επιστράτευση, ούτε σε πολεμικά ανακοινωθέντα για να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για τον πόλεμο που ερχόταν, ούτε ακόμα και μετά τον τορπιλισμό της Έλλης στις 15 Αυγούστου 1940, δηλαδή δυόμιση μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου. Και στις 27 Οκτωβρίου παραμονή του πολέμου, με ανεπτυγμένα όλα τα Ιταλικά στρατεύματα και έτοιμα να επιτεθούν, η Κυβέρνηση Μεταξά ήταν στο Θέατρο, για να υπνωτίζεται ο λαός και να μην καταλάβει τίποτα.

Και για να καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας τους, ακούστε πόσα ήταν τα Ιταλικά στρατεύματα που ήταν παρατεταγμένα την παραμονή το βράδυ έξω από τα σύνορά μας, όταν αυτοί παρακολουθούν το Θέατρο.

Στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αλβανίας, υπό τον στρατηγό Βισκόντι Πράσκα, βρίσκονται ανεπτυγμένες στα Αλβανικά βουνά, οι εξής Ιταλικές δυνάμεις:

Στην Ήπειρο, το XXV Σώμα Στρατού «Τσαμουριά» (Ciamuria) υπό τον στρατηγό Κάρλο Ρόσσι (Carlo Rossi) που διέθετε,

την 23η Μεραρχία Πεζικού «Φερράρα» (Ferrara) υπό τον στρατηγό Τζαννίνι (Zannini), ανεπτυγμένη στις περιοχές Μέρτζανη-Πρεμέτη και Γεωργουτσάδες- Αργυρόκαστρο και με δύναμη 21.000 ανδρών.

την 51η Μεραρχία Πεζικού «Σιένα» (Siena) υπό τον στρατηγό Γκαμπούτι (Gabutti), ανεπτυγμένη στις περιοχές Κονίσπολη-Δέλβινο-Άγιοι Σαράντα και με δύναμη 12.500 ανδρών

την 131 Τεθωρακισμένη Μεραρχία «Κένταυρος» (Centauro), υπό τον στρατηγό Μάλλι (Magli) ανεπτυγμένη στις περιοχές Τεπελένι- Αργυρόκαστρο με μειωμένη δύναμη 2.200 ανδρών και 40 αρμάτων μάχης.

την Μεραρχία Ιππικού, ενισχυμένη με μονάδες πυροβολικού και πεζικού, υπό τον στρατηγό Ριβόλτα (Rivolta) ανεπτυγμένη στην περιοχή Κονισπόλεως.

Η συνολική δύναμη του XXV Σώματος Στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου, έφτανε τους 42.000 άνδρες και περιλάμβανε 22 τάγματα πεζικού, 61 πυροβολαρχίες , 90 άρματα μάχης, 3 συντάγματα και μία επιλαρχία ιππικού και 2 τάγματα όλμων.

Στην Βορειοδυτική Μακεδονία και τη Γιουγκοσλαβική μεθόριο, το XXVI Σώμα Στρατού «Κορυτσά» (Corizza) υπό τον στρατηγό Γαβριήλ Νάσσι (Gabrielle Nasci) που διέθετε

την 29η Μεραρχία Πεζικού «Πιεμόντε» (Piemonte) υπό τον στρατηγό Γκραττορόλα (Grattorola) ανεπτυγμένη ανατολικά της Κορυτσάς και δύναμης 12.500 ανδρών.

την 49η Μεραρχία Πεζικού «Πάρμα» (Parma) υπό τον στρατηγό Νάλντι (Naldi) ανεπτυγμένη δυτικά της Κορυτσάς και με δύναμη 9.300 ανδρών

την 19η Μεραρχία Πεζικού «Βενέτσια» (Venezia) υπό τον στρατηγό Μπονίνι (Bonini) ανεπτυγμένη από την λίμνη Πρέσπα εως το Ελβασάν και είχε δύναμη 10.000 ανδρών.

την 53η Μεραρχία Πεζικού «Αρέτζο» (Arezzo) υπο τον στρατηγό Φερόνε (Ferone) ανεπτυγμένη στην περιοχή της Σκόδρας, με δύναμη 12.000 ανδρών.

ως εφεδρεία του Σώματος υπήρχε ένα Τάγμα Βερσαλλιέρων της 131ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με 50 άρματα μάχης στην περιοχή της Ερσέκας.

Συνολικά το XXVI Σώμα Στρατού διέθετε 44.000 άνδρες και περιλάμβανε 32 τάγματα, 47 πυροβολαρχίες, 60 άρματα μάχης, ένα σύνταγμα ιππικού, μία ίλη και 4 τάγματα όλμων.

Και ανάμεσα στα δύο Σώματα Στρατού, στην περιοχή Ερσέκα- Λεσκοβίκι, την 3η Μεραρχία Αλπινιστών «Τζιούλια» (Julia) υπό τον στρατηγό Τζιρότι (Girotti), η οποία είχε δύναμη 10.800 ανδρών και σύνθεση 5 τάγματα, 6 ορειβατικές πυροβολαρχίες και μια ίλη ιππικού.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ήταν παρατεταγμένα έξω από τα σύνορά μας ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940, χωρίς να υπάρχει μέχρι εκείνη την στιγμή εκ μέρους της Κυβέρνησης Μεταξά, καμία προειδοποίηση πολέμου προς τον ελληνικό λαό, κανένας «κόκκινος συναγερμός» προς τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας που θα δέχονταν την επίθεση και έδωσε τον «κόκκινο συναγερμό» δύο ώρες πριν την επίθεση των Ιταλών, όταν ο Ιταλός πρέσβης είπε στον Μεταξά ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» και στις 6.00 το πρωί θα ξεκινήσει η Ιταλική επίθεση.

Αυτά είναι τα γεγονότα.

Ποιός να προλάβει και τι να προλάβει να κάνει σε δύο ώρες, για να οργανώσει άμυνα επάνω στα βουνά, απέναντι σε έναν τέτοιο στρατό και σε ένα μέτωπο μήκους 150 χιλιομέτρων;;

Αυτά γνώριζαν και οι Ιταλοί, γι’ αυτό και ο Υφυπουργός των Στρατιωτικών της Ιταλίας Στρατηγός Σοντού, διαβεβαίωσε τον Μουσολίνι ότι με την «αιφνιδιαστική εισβολή» που θα κάνουν, δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν οι Έλληνες και σε μία εβδομάδα ο ασταμάτητος Ιταλικός Στρατός θα ήταν στα Ιωάννινα και σε 15 με 20 μέρες θα ήταν στην Πρέβεζα.

Αιφνιδιασμός”, βλέποντας επί μήνες τον εχθρό να παρατάσσεται;;;;;;;

Οι ενέργειες λοιπόν του Μεταξά, δεν οδηγούσαν την Ελλάδα σε έπος, αλλά σε εθνική καταστροφή, δια των «παραλείψεων»…!!!!! των «λανθασμένων εκτιμήσεων»…!!!! και την γενική ύπνωση στην οποία είχαν ρίξει τους Έλληνες, που άκουσαν ξαφνικά με το «έκτακτο ανακοινωθέν» ότι: « από την πρωινήν σήμερον βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία».



ΠΩΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΟΣ

Το έπος του 1940 και η νίκη κατά των Ιταλών προέκυψε από τις ενέργειες του διοικητή της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υποστράτηγου Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπάγος. Και έρχεται η ώρα που θα αποκατασταθεί όλη αυτή η προκλητική παραποίηση της ιστορίας του έπους του 1940. Γιατί μας έχουν παρουσιάσει για «ήρωες» τους προδότες και τους πατριδοκάπηλους, ενώ τους πραγματικούς ήρωες τους είπαν «προδότες» και τους πέταξαν στα αζήτητα της ιστορίας.

Ο υποστράτηγος Χαρ. Κατσιμήτρος, ήταν ένας αληθινός Έλληνας πατριώτης που με την στρατιωτική εμπειρία και την απλή λογική που διέθετε, καταλάβαινε αυτό που «δεν καταλάβαιναν» ούτε ο Μεταξάς ούτε ο στρατηγός Παπάγος. Καταλάβαινε δηλαδή αυτό που θα καταλάβαινε όποιος δεν ήταν προδότης. Ότι οι κινήσεις των Ιταλών είναι επιθετικές και αναπτύσσονται σιγά σιγά για να μας επιτεθούν.

Ζητούσε λοιπόν με συνεχείς εκκλήσεις προς την κυβέρνηση Μεταξά και το ΓΕΣ, να του στείλουν οικονομικές ενισχύσεις, για να κατασκευάζει στα βουνά, οχυρωματικά έργα εδάφους.

Ο Κατσιμήτρος τα έλεγε, ο Κατσιμήτρος τα άκουγε. Ο Μεταξάς και ο Παπάγος τον έγραφαν κανονικότατα. Και αντί να ενισχύουν την Μεραρχία Ιωαννίνων η οποία θα αντιμετώπιζε την Ιταλική επίθεση, ο Μεταξάς το έπαιζε .. «πατριώτης» φτιάχνοντας τα «οχυρά Μεταξά» στην μεθόριο της Βουλγαρίας. Ένα σαφώς ισχυρό αμυντικό έργο, το οποίο όμως θα ήταν άχρηστο αν οι Ιταλοί πέρναγαν από τα Αλβανικά σύνορα , γιατί μετά θα το κυρίευαν εύκολα από πίσω και σχεδόν χωρίς μάχη. Όπως ακριβώς έπεσε και η περίφημη γραμμή Μαζινό στην Γαλλία, που αποδείχθηκε εντελώς άχρηστο έργο, αφού ο Χίτλερ την κατέλαβε από πίσω, περνώντας χωρίς αντίσταση από το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ο Κατσιμήτρος βλέποντας την αδιαφορία του Μεταξά και του Παπάγου, στρέφεται για βοήθεια στον λαό των Ιωαννίνων και συγκεντρώνει τα ποσά που χρειάζεται για να κάνει τα έργα που θέλει. Παράλληλα συνεργάζεται και με τον διοικητή της 9ης μεραρχίας Δυτικής Μακεδονίας που και αυτός, βλέπει και αντιλαμβάνεται τα ίδια ακρίβώς με τον Κατσιμήτρο. Ότι οι Ιταλοί αναπτύσσουν στρατεύματα για να μας επιτεθούν.

Μετά ειδικά και από τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης μέσα στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου του 1940, είναι απόλυτα σίγουροι ότι έρχεται πόλεμος. Από εκείνη την στιγμή βγαίνουν και οι δύο επάνω στα βουνά και επιδίδονται σε έναν αγώνα αμυντικών έργων, με ναρκοθετήσεις περασμάτων, με τοποθετήσεις πολυβολείων και ορεινών πυροβόλων και με προκεχωρημένα παρατηρητήρια για παρακολούθηση των κινήσεων των Ιταλών.

Από αυτά που έβλεπαν και φυσικά τα γνώριζε και το ΓΕΣ και ο Μεταξάς, καταλάβαιναν ότι πλησιάζει η στιγμή της επίθεσης. Την ΠΑΡΑΜΟΝΗ λοιπόν το βράδυ στις 27 Οκτωβρίου και ενώ η κυβέρνηση του Μεταξά στην Αθήνα βρίσκεται στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και οι Έλληνες υπνωτισμένοι από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κοιμούνται μην γνωρίζοντας τίποτα, οι ελληνικές δυνάμεις της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υπό τας διαταγάς του υποστράτηγου Κατσιμήτρου, βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη, γιατί όλα εκεί πάνω, «βρωμάνε» πόλεμο.

Ο αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Αλ. Παπάγος, στέλνει τον «κόκκινο συναγερμό» του πολέμου στον Κατσιμήτρο, δύο ώρες πριν την Ιταλική επίθεση με την εξής διαταγή: «Η 8η Μεραρχία όπως αποκρούσει διά των όπλων την εισβολήν των Ιταλικών Στρατευμάτων, συμμορφουμένη προς τας διαταγάς τας οποίας έλαβε διά την εκτέλεση της αποστολής της».

Εδώ το παίζει «πατρίδα», ο μέχρι εκείνη την στιγμή «τυφλός» και «κουφός» Παπάγος, θεωρώντας ότι ο Κατσιμήτρος είναι αδύνατον να προλάβει να προετοιμαστεί αμυντικά και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα Ιταλικά στρατεύματα, που είδαμε παραπάνω. Ο υποστράτηγος Κατσιμήτρος απάντησε στον Παπάγο το αναμενόμενο: «Η Μεραρχία θα εκτέλεση το καθήκον της προς την πατρίδα, όπως επιβάλλη η εθνική τιμή και καθ’ όν τρόπον αυτή γνωρίζει».

Και ξεκινάει η επίθεση των Ιταλών, με ότι έχουν και δεν έχουν στις 6.00 το πρωί ανήμερα της αγίας Σκέπης της Παναγίας στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Πρώτη μέρα επίθεσης , οι Ιταλοί σπάνε τα μούτρα τους με τεράστιες απώλειες.

Δεύτερη μέρα επίθεσης το ίδιο.

Τρίτη μέρα επίθεσης τα ίδια και χειρότερα.

Τέταρτη μέρα της Ιταλικής επίθεσης, οι απώλειές τους χειροτερεύουν και παραμένουν καθηλωμένοι, αυτοί, που περίμεναν σε μία εβδομάδα να βρίσκονται στα Ιωάννινα.

Πέμπτη μέρα το ίδιο. Ο Κατσιμήτρος και η 8η Μεραρχία Ιωαννίνων δεν είχαν αιφνιδιαστεί από την επίθεση, όπως νόμιζαν οι Ιταλοί και οι προδότες των Αθηνών. Ο Κατσιμήτρος την παραμονή το βράδυ ούτε κοιμόταν ούτε στο Θέατρο ήταν. Είχε όλη την μεραρχία πάνω στα βουνά και περίμεναν τους Ιταλούς με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Βλέποντας ο προδότης ο Παπάγος, πως τα πράγματα στα βουνά δεν πάνε καλά για τους φίλους του τους Ιταλούς, αλλάζει την διαταγή για άμυνα, που έδωσε στον Κατσιμήτρο πριν την επίθεση των Ιταλών και διατάζει τώρα τον Κατσιμήτρο σε …..ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ…!!!!

Αυτά δεν τα ξέρετε;

Το: «αποκρούστε διά των όπλων την εισβολήν…» , μετά από πέντε μέρες πανωλεθρία των Ιταλών, γίνεται εντολή υποχώρησης, με τα εξής λόγια: «πάσα αντίσταση σε έναν τέτοιο υπέρτερο εχθρό, είναι μόνο διά την τιμήν των όπλων, καθώς επί της ουσίας έχει κριθεί εκ προοιμίου χαμένη και δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να δοθεί. Υποχωρήστε σε δεύτερη γραμμή άμυνας νοτιότερα στην κοιλάδα του Αράχθου και πολεμήστε -αν θέλετε να πολεμήσετε – τους Ιταλούς».

Ο «άντρας» Στρατηγός Παπάγος του «πολεμήστε», έγινε κλανιάρα κότα μέσα σε πέντε μέρες και είπε «υποχωρήστε», αφού οι φίλοι του οι Ιταλοί αποδεκατίζονταν στα βουνά από την 8η Μεραρχία και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Ο Κατσιμήτρος τον αγνοεί και τον περιφρονεί κανονικότατα και του γράφει το εξής: «Για μένα η τελευταία γραμμή άμυνας είναι εδώ στα σύνορα. Δεν παραδίδω στον εχθρό σπιθαμή ελληνικού εδάφους. ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΛΠΑΚΙ».

Στην ημερήσια διαταγή του στο προσωπικό της 8ης Μεραρχίας, ο Κατσιμήτρος καλεί σε άμυνα μέχρις εσχάτων, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε υποχώρηση θα ήταν αδιανόητη. Και επειδή οι προδότες των Αθηνών αργούσαν να στείλουν ενισχύσεις, ο Κατσιμήτρος έδωσε όπλα σε όσους μπορούσαν να τα κρατήσουν, σε βοηθητικούς, σε μάγειρες, σε όλους.

Ο Κατσιμήτρος με τις ενέργειές του εξουδετέρωσε την ιταλική επίθεση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τελική νίκη σε βάρος των Ιταλών. Αν ο Υποστ. Κατσιμήτρος δεν προετοίμαζε από μόνος του την άμυνα στην Αλβανική μεθόριο και είχε υπακούσει στον προδότη Παπάγο, τότε η έκβαση του πολέμου θα ήταν εντελώς διαφορετική και θα έφερνε την εθνική καταστροφή που επιθυμούσαν οι προδότες.

Ήταν ο πατριωτισμός του και η απείθειά του στις διαταγές των προδοτών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που έγραψε τις χρυσές πολεμικές σελίδες για το έθνος και οδήγησε στο Έπος του 1940.

Γιατί μετά την άμυνα, ήρθε η ολομέτωπη επίθεση. Ο Κατσιμήτρος πέρασε την κατάλληλη στιγμή σε σφοδρή αντεπίθεση και έδιωξε πέραν των ελληνικών συνόρων τους Ιταλούς εισβολείς, καταδιώκοντάς τους μέσα στο Αλβανικό έδαφος και απελευθερώνοντας ταυτοχρόνως Ελληνικές περιοχές.

Οι προδότες βέβαια προσπάθησαν να βάλλουν και σε αυτόν τον ήρωα την ρετσινιά του «προδότη» όπως και στον Κολοκοτρώνη και το κατάφεραν, γιατί τον έπεισαν να συμμετέχει στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου. Μόλις βέβαια αντιλήφθηκε πως πρόκειται για κυβέρνηση ανδρείκελων παραιτήθηκε μετά από πέντε μήνες, αλλά μετά την απελευθέρωση το 1945, τον δίκασε και αυτόν το ειδικό δικαστήριο ως «προδότη» και τον φυλάκισαν για 4.5 χρόνια. Έτσι κάνουν οι διαχρονικά προδότες που μας κυβερνούν, με όλους τους Έλληνες ήρωες, για να μας παρουσιάζουν τους προδότες για .. «ήρωες». Το ίδιο έκαναν και με τον Αρχιστράτηγο Θ. Κολοκοτρώνη. Τον δίκασαν και τον φυλάκισαν οι προδότες.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ.  
 

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

Υ.Γ. Την ίδια ακριβώς κατάσταση ύπνωσης του λαού βιώνουμε και σήμερα λίγο πριν τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο και λίγο πριν την μεγαλύτερη επίθεση που έχουμε δεχθεί ποτέ ως έθνος. Βλέπετε τα σημερινά τεχνολογικά μέσα ύπνωσης και προπαγάνδας, αλλά και τα όπλα, είναι χιλιάδες φορές ισχυρότερα από αυτά του 1940. Αυτό σημαίνει ότι ο υπνωτισμός των Ελλήνων είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από το 40, όπως και η επίθεση θα είναι με συμβατικά ισχυρότερα όπλα, αλλά θα είναι και με όπλα φυσικών καταστροφών, αλλά και βιολογικά. Και βλέπετε πως παρόλο που σήμερα έχουν αποκαλυφθεί οι προδότες και όλα τους τα σχέδια τα όπλα ύπνωσης δουλεύουν «καλά». Μην περιμένετε λοιπόν να σας ειδοποιήσει κανένας. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα ακούσετε ξαφνικά ένα πρωί, πως η χώρα χρεοκόπησε και θα ξεκινήσει η επίθεση του εισαγόμενου στρατού των Ισλαμιστών. Θα είναι διαφορετικός ο πόλεμος που θα ζήσουμε και δεν θα πολεμήσει ο στρατός, αλλά ο λαός. Όποιος ετοιμάζεται για πόλεμο και δεν αιφνιδιαστεί, αυτός θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να οδηγήσει και άλλους στην τελική νίκη.

Σ.σ.σ.: Αφήσαμε αδιόρθωτα τα λάθη αυτού του κειμένου, όπως και τα εξωφρενικά σημεία στίξεως του  Λόγου, για τα οποία ο θαραπαμένος "συγγραφέας" πρέπει να έχει απαίδευτος και αμόρφωτος όντας, μαύρα μεσάνυχτα!


*/*





Αυτό είναι το "ιστορικό" λιβελλογράφημα, αυτού του κατάπτυστου κερχελέ “συγγραφέα-ερευνητή-αρθρογράφου” όπως αυταρέσκεται να αποκαλείται (Ιωα. Λαμπρόπουλος), γαρνιρισμένο με πολύ “Κατσιμήτρο”, τόσον μάλιστα, που αν δεν είχαμε αυτόν, σήμερα σύσσωμος η Ελλάς και εμείς οι Έλληνες, αφενός μεν, δεν θα υπήρχαμε, αφετέρου δε, δεν θα είχαμε να γιορτάσουμε τίποτα, για το νικηφόρο “ΈΠΟΣ ΤΟΥ 40”!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω πολλά για τον ήρωα Κατσιμήτρο, πραγματικά, είμαι σίγουρος όμως, πως αν ζούσε σήμερα και διάβαζε όλο αυτό το ντροπιαστικό εγκώμιο για τον εαυτό του, από αυτήν την σαβούρα της δημοσιογραφίας, το λιγότερο, θα πέθαινε από ντροπή!

Επειδή πολύ λίγα γνώριζα, λοιπόν, για τον ήρωα του έπος του “’40” Χαράλαμπο Κατσιμήτρο (τον οποίο βεβαίως ο καθένας "ανατέλλων δημοσιογράφος”, “ιστορικός”, “ερευνητής” θα ήθελε να οικειοποιηθεί και να προσεταιριστεί στα γραπτά του, μπήκα στον κόπο να μπω στην εγκυκλοπαίδεια “Βικιπαιδεία”, την ηλεκτρονική (αν και δεν είναι από τις έγκυρες και σοβαρές εγκυκλοπαίδειες, αφού ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει σ’ αυτήν, είναι όμως πρόχειρη σε όλους μας, και στα βασικά σημεία δεν παρεκτρέπεται), βρήκα το βιογραφικό του Κατσιμήτρου, το παραθέτω εδώ, για να έχετε μια εικόνα σε σχέση μ’ αυτά που λέει, αυτός ο... μήτρος της ιστορίας, δημοσιογραφίας, και έρευνας.



Βιογραφία Κατσιμήτρου



Ο Κατσιμήτρος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον Στρατό, ως εθελοντής το 1904 όπου και εισήλθε στη Σχολή Υπαξιωματικών το 1911, από την οποία και εξήλθε τον Σεπτέμβριο του 1912 ως ανθυπασπιστής του πυροβολικού. Ανθυπολοχαγός Πεζικού (1913), υπολοχαγός (1914), λοχαγός (1915), ταγματάρχης (1920), αντισυνταγματάρχης (1923), συνταγματάρχης (1930), υποστράτηγος (1937), αντιστράτηγος (1947).

Πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους (19121913),στην Ήπειρο και στο "Μακεδονικό Μέτωπο" κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1918). Το 1920 (Νοέμβριο) έγινε ταγματάρχης με τον βαθμό τον οποίο και συμμετείχε στην Μικρασιατική Εκστρατεία (19211922), σε όλη τη διάρκεια αυτής, μέχρι τις 13 Αυγούστουτου 1922 όπου και τραυματίσθηκε στη μάχη του Αφιόν Καραχισάρ. Την περίοδο 1924-1925 φοίτησε στη Σχολή Πολέμου όπου έλαβε πτυχίο επιτελικού αξιωματικού. Τον Ιανουάριο του 1937 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και το 1938 ανέλαβε διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στην Ήπειρο. Κατά την διετία 19391940 ολοκλήρωσε και εφάρμοσε μεθοδικά τις γραμμές άμυνας του Ελληνικού Στρατού στην Ήπειρο όπως είχαν εκπονηθεί αυτές από το στρατηγείο, ενόψει μιας ενδεχόμενης επίθεσης του Ιταλικού Στρατού, που κατείχε ήδη την Αλβανία.




Με την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, ως διοικητής της 8ης Μεραρχίας αρχικά εξουδετέρωσε την επίθεση και στη συνέχεια διέταξε άμυνα μέχρις εσχάτων στον τομέα Ελαίας-Καλαμά, που κάλυπτε τα Ιωάννινα, αν και το στρατηγείο έχοντας υπόψη γενικό στρατηγικό ελιγμό ολόκληρης της στρατιάς του είχε παράσχει ελευθερία ενέργειας όπως ελιχθεί επιβραδυντικά προς νότο, προς ολοκλήρωση κύκλωσης, με ύστατο όμως όριο ελιγμού της μονάδος του την κοιλάδα του Αράχθου.

Τελικά η κύκλωση δεν επιτεύχθηκε, η ηρωική του όμως αντίσταση στην ιταλική επίθεση στο Καλπάκι, συντέλεσε τα μέγιστα στην νίκη της Ελλάδας απέναντι στον Ιταλικό Στρατό. Η πτώση της Ελλάδας στους Γερμανούς τον Απρίλιο του 1941 τον βρήκε στα Ιωάννινα. Επί εχθρικής κατοχής συμμετείχε από τους πρώτους στην πρώτη κατοχική κυβέρνηση του Γεωργίου Τσολάκογλου, όπου και διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και προσωρινά Γεωργίας από 16 Απριλίου 1941 μέχρι 16 Μαΐου του ίδιου έτους κατόπιν αίτησής του περιοριζόμενος μόνο στα καθήκοντα υπουργού Γεωργίας. Τελικά όμως στις 20 Σεπτεμβρίου του 1941 υπέβαλε την παραίτησή του όπου και έγινε αμέσως αποδεκτή.




Το 1945 στις 31 Μαΐου, ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος καταδικάστηκε υπό ειδικού συγκροτηθέντος δικαστηρίου, του λεγόμενου δωσιλόγων, «εις ειρκτήν» (κάθειρξη) 5,5 ετών «δια διευκολύνσεις» που παρείχε στις δυνάμεις Κατοχής[1] και αποπέμφθηκε από το στράτευμα με το βαθμό του αντιστράτηγου. Όμως στις 5 Οκτωβρίου του 1949 με διάταγμα του Βασιλέως Παύλου χαρίστηκε το υπόλοιπο της ποινής του και το 1953 αποκαταστάθηκε αναδρομικά με επαναφορά του βαθμού, του αντιστρατήγου εν αποστρατεία και όλων των παρασήμων του.

Ο γιος του, Γεώργιος Χ. Κατσιμήτρος, υπήρξε επίσης αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.



Απ’ αυτό το μικρό βιογραφικό, φαίνεται ότι ο Κατσιμήτρος και ο Μεταξάς, ή μάλλον ο Μεταξάς γνωρίζει πολύ καλά τον Κατσιμήτρο, από όταν αυτός, ο Μεταξάς, ήταν στα στρατιωτικά πράγματα, και στις μάχες όλες που έδωσε ο Ελληνικός στρατός στους Βαλκανικούς Πολέμους και Μεγάλο Πόλεμο. Δεν τον γνωρίζει απλά, φαίνεται να έχουν, μάλλον, και πολύ καλή σχέση.

Εύλογο, λοιπόν, είναι, πως; αυτή η στρατιωτική διάνοια και ο ηρωισμός του Κατσιμήτρου, έρχεται σε αντίθεση με τον “προδότη” Μεταξά, και τον επίσης “προδότη” Παπάγο, κατά το γελοίο αυτό υποκείμενο. 


Άλλο παράξενο αυτού του μεγάλου και γεμάτου “εθνικού παλμού” άρθρου, είναι πέραν της ανοήτου προβολής και των υπερβολικών ανδραγαθημάτων του Κατσιμήτρου, πως είναι δυνατόν αυτός, να έρχεται σε πλήρη διάσταση με το Αρχηγείο Στρατού της εποχής εκείνης, πραξικοπηματικά σχεδόν -όπως το παρουσιάζει ο τοσοδούλης Λαμπρόπουλος- και να ενεργεί μόνος του αυθαίρετα, “δικτάτορας” στο Μέτωπο, χωρίς να λογαριάζει κανέναν; Τι ήταν δηλαδή ο Κατσιμήτρος γι’ αυτό το υποκείμενο; Επαναστάτης στρατιωτικός; Αυτός που δεν λογάριαζε κανέναν, κια πάνω απ’ όλα το Αρχηγείο; Αυτός που ήθελε μόνος του να κάνει τον πόλεμο του “40” προσωπική υπόθεση; Ή αυτός που ήθελε (πραξικοπηματικά), να αποστατήσει από τον Ελληνικό στρατό, “μπαϊράκι” δηλαδή, κάτι που σήμαινε πιθανώς σύλληψη, και άμεση εκτέλεσή του; Προσπαθώντας αυτός ο κερχελές να πλέξει το εγκώμιο του ήρωα Κατσιμήτρου, τον υποβιβάζει σε επίπεδο αθλίου τσογλανιού με τις περιγραφές του, αναρχοκουμμούνι αντάρτη, που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, και πράττει του κεφαλιού του! Κάτι που σίγουρα δεν ήταν ο στρατηγός Κατσιμήτρος.



Άλλο πονηρό κατασκεύασμα και μυστήριο του άρθρου. Ενώ ο “συγγραφέας” του παραθέτει σαν... ενεργός και καλός πράκτορας, κατάσκοπος της εποχής εκείνης στην Ιταλία, απαριθμεί τις ιταλικές δυνάμεις λες και υπηρετεί σ’ αυτές επιτελάρχης, τα Ιταλικά σιδερόφρακτα στρατεύματα της Αλβανίας, δύναμη ανδρών, ίσως, και πάνω από 60.000, έτοιμα να “ισοπεδώσουν” την Ελλάδα (το πιστεύει ακράδαντα και ο ίδιος), αυτά δεν έκαναν ρούπι σε ελληνικό έδαφος, αλλά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γκρεμίστηκαν στην θάλασσα γελοιοποιώντας και τον Ντούτσε στα μάτια του Χίτλερ, που του “πήρε το κεφάλι” στη συνέχεια! Δεν έκαναν, τελικά, τον αναμενόμενο περίπατο στην πατρίδα μας... Φοβούμενα, μήπως, τον ηρωισμό και τη γενναιότητα του Χαράλαμπου Κατσιμήτρου; (με όλο τον σεβασμό στον ήρωα). Ή την δύναμη των 6-8.000 ανδρών του Ελληνικού στρατού στο σύνολό του, που τους εξευτέλισε και τους πέταξε, πραγματικά στο Ιόνιο; 
 

(Σ.σ.: Στο βιβλίο το “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι”, οι δυνάμεις της Αλβανίας οι ιταλικές αναφέρονται ως 15.000 και οι ελληνικές ως 6.000).



Άλλη “αγανάκτηση” του συγγραφέα για τους “προδότες” Μεταξά και Παπάγο, είναι η διαταγή της οπισθοχωρήσεως μετά από δυο μέρες, που δόθηκε στον Ελληνικό στρατό από αυτούς! Θέλει να μας πείσει δηλαδή αυτός ο βλαξ με περικεφαλαία, ότι το γερμανικό “Ουδέν πρόβλημα (στρατιωτικό) άλυτον δια τον Έλληνα Ιωάννην Μεταξάν”, αφού ξεσήκωσε πρώτα στα όπλα έναν ολόκληρο λαό, έθνος, διέταξε αφελώς, την οπισθοχώρηση των στρατευμάτων μας αμέσως, η οποία ισοδυναμούσε σίγουρα φυσικά, και με στρατιωτική πανωλεθρία, όχι για έναν στρατιωτικό υψηλόβαθμο που είχα φάει τις μα΄χες με το κουτάλι, αλλά και για έναν... δεκανέα
Μήπως και πάλι, αυτός ο φελλός “ιστορικός”, μπέρδεψε την οπισθοχώρηση του Πάσχα, όταν δηλαδή οι Γερμανικές δυνάμεις ήταν στην Αθήνα, και το Μέτωπο της Αλβανίας ουσιαστικά και πρακτικά είχε αχρηστευτεί, και με τους Ιταλούς απόντες, δεν είχε καμία αξία;



Τη μεγαλύτερη χολή, όμως, που ξερνάει εναντίον της ιστορίας και των Ελληνικών ιστορικών προσώπων αυτός ο επίδοξος ιστορικός” της “αλήθειαςκαι αχυροσυγγραφέας, την ρίχνει στα “Οχυρά του Μεταξά”! Παραβλέποντας εντελώς, την σημασία τους, και την προσφορά τους στο δεύτερο “ΟΧΙ” του “’41”
Φθάνει μάλιστα στο σημείο να τα χαρακτηρίζει “ανόητα” και “άσκοπα”, αυτός... ο τεράστιος ογκόλιθος της ιστορίας και αναλυτής στρατιωτικών πραγμάτων, αγνοώντας ότι ο Μεταξάς δεν φοβόταν τους Ιταλούς στην Αλβανία, ούτε καν τους υπολόγιζε (με την οποία Ιταλία εξ’ άλλου οι διπλωματικές μας σχέσεις ήταν πολύ καλές προ του πολέμου, μέχρι της ξαφνικής διαρρήξεως), αλλά τους Γερμανούς που τους ήξερε πάρα πολύ καλά, απόφοιτος γερμανικής στρατιωτικής σχολής όντας, θα κατέβαιναν την κοιλάδα του Αξιού (των “γενναίων” παρτιζάνων του Τίτο κατ’ αυτόν τον καραγκιόζη), όπερ και έγινε!

Έτσι λοιπόν, συνεχίζει να μας τα πρήζει στο λιβελλογράφημά του με τον Κατσιμήτρο (τον οποίο σκιαγραφεί και σαν... Τσε Γκεβάρα του ελληνικού στρατού), αυτόν βλέπει μόνο ως ήρωα και εκτελεστεί των πολεμικών επιχειρήσεων, τους άλλους τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει ένα δικό του είδωλο, ιστορικό, μην τον πιάσουν και τελείως αγράμματο οι αναγνώστες του -αυτούς που έχει, τέλος πάντων- γίνει εντελώς ρεζίλι των σκυλιών!



Διαβάζοντας αυτή τη μπαρούφα κάποιος, δεν μπορεί να καταλάβει, θολώνει επίτηδες τα νερά, τι σκατά καπνό φουμάρει πολιτικά αυτό το μόμολο, τι είναι δηλαδή, δεξιός, αριστερός, κεντρώος, ή θαυμαστής του ... Ρουβίκωνα. Τέλεια, από όλες τις απόψεις.


Προσωπικά νομίζω ότι είναι ένα ακόμα καμουφλαρισμένο αναρχοκουμμούνι, από αυτά τα άπλυτα και τα  αξούριστα που μας παρουσιάζονται καθημερινώς εδώ κι εκεί στα γυαλιά, τα αμόρφωτα και τα απελέκητα, που πιπιλίζουν τρεις λέξεις από τον Μαρξ και άλλες δύο από τον Λένιν, και νομίζουν ότι πήραν αμέσως πτυχίο ανωτάτης... βοϊδοσχολής!


Διαβάστε, όμως, και παρακάτω, την απάντηση που έδωσε σ’ αυτό το δημοσιογραφικό κατάπλασμα το πολιτικό κόμμα “ΕΛ.ΛΑ.Σ”, έχει σημασία γιατί αυτοί του απαντούν καλύτερα από μένα, όσον αφορά τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, που εμπλέκει στο λιβελλογράφημά του.



Εγώ κλείνω με μία ακόμα παρατήρηση σ’ αυτό στο κείμενο του επίδοξου αυτού “συγγραφέα’ και “ιστορικού”, η οποία έχει να κάνει με τη θέση το “ΟΧΙ”
Δεν το είπε -λέει- ο Μεταξάς, αλλά ο Ελληνικός λαός! Μια θέση τόσο ανόητη, τόσο βλακώδης, όσο και κάργα κουμμουνιστική
Δηλαδή, ο Ελληνικός λαός που κοιμόταν αδιάφορος στις 27 και 28 Οκτωβρίου 1940 στα σπίτια του, στο σπίτι του Μεταξά και στα υπουργικά γραφεία μεσάνυχτα, γίνονταν το έλα να δεις, αυτός ο λαός, πετάχτηκε από το όνειρο, εφιάλτη πιθανώς, που έβλεπε, βγήκε στους δρόμους και άρχισε να φωνάξει τρελός κι αλλοπαρμένος... Όχιιιιιιι!.. Όχιιιιιιι!..

Ή αν ο Μεταξάς απαντούσε “ΝΑΙ” εκείνο το βράδι στις απαιτήσεις του Γκράτσι και του Ντούτσε, ο λαός θα ωρύονταν πάλι την άλλη μέρα και θα φώναζε “ΟΧΙΙΙΙΙΙ”!.. “ΟΧΙΙΙΙΙΙ”!..


Μιλούμε για τέτοια πράγματα, και για τέτοια συγγραφική τρέλα, που έχει στο “θολωμένο του μυαλό” που λέει και λαϊκόν άσμα, αυτός ο δημοσιογραφίσκος της πλάκας, και της μύξας! 

*/* 



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΕΛ.ΛΑ.Σ"


Αθήνα 28η Οκτωβρίου 2018



ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ!


«Alors, c’ est la guerre» (λοιπόν, έχουμε πόλεμο) κύριε Ιωάννη Λαμπρόπουλε;

Μοίρα κακή για την Ελλάδα, παραμονές του εορτασμού του Έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, να δέχονται η Ιστορία και ο πατέρας του ΟΧΙ, ο αείμνηστος Εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, που πίστεψε στο απέραντο μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, άλλη μία φορά, μία ακόμη ύβρη από έναν «πατριώτη» ο οποίος δεν μας λέει από ποιά πηγή αντλεί αυτές τις ανερμάτιστες θέσεις που, εάν δεν έχουν βαθύτερη προέλευση, οπωσδήποτε βασίζονται είτε σε πλήρη άγνοια της Ιστορίας, είτε στην στρέβλωσή της, την οποία έχει επιβάλει στην Ελλάδα της καταραμένης μεταπολίτευσης η κυριαρχούσα ιδεολογικά και πολιτικά Αριστερά η οποία, με τις ευλογίες του ψευδεπίγραφου «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει επιφέρει την γενική αμάθεια.

Πέραν από αγκυλώσεις και από τις καθ’ ύπνους αναζητήσεις του οιουδήποτε γράφοντος, οφείλεται ο σεβασμός στην ιστορική αλήθεια και η μη αποδόμησης κάθε Εθνικού στοιχείου που θα μπορούσε σήμερα να γίνει φάρος λαμπερός αξιών και ιδανικών που θα παρότρυναν, σε πανελλαδική κλίμακα, την Ελληνική νεολαία να ασχοληθεί με την δημιουργία του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού, για να μην την βλέπουμε με μιά σύριγγα στο μπράτσο να λιώνει απο το χτικιό, όπως οι σημερινοί «δημοκράτες ηγέτες» επιδιώκουν.

Έμελλε στον Ιωάννη Μεταξά να ταυτιστεί με μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της χώρας μας, στις οποίες διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο, όταν την αυγή της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το τελεσίγραφο του Μουσολίνι, που του επέδωσε ο πρεσβευτής της Ιταλίας Emanuele Grazzi, βρέθηκε στο δίλημμα να πολεμήσει για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας ή να ενδώσει σε έναν εχθρό που φάνταζε τότε αήττητος. Στο δίλημμα αυτό, για το οποίο, ο ιδιαιτέρα διορατικός στρατιωτικός νους, διαβλέποντας από νωρίς τον κίνδυνο, προετοίμαζε επί τέσσερα χρόνια, με αριστοτεχνικό τρόπο για τα οικονομικά του κράτους, την άμυνα της χώρας, δηλώνει έτοιμος να πολεμήσει «υπέρ βωμών και εστιών», με αποτέλεσμα, έχοντας μαζί του όλον τον ελληνικό λαό, να γραφεί το Έπος του 1940 που έγινε η χρυσή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής πολεμικής ιστορίας.

Η ιστορική απάντηση που θα έμενε γνωστή ως «Όχι» απορρίπτοντας τις βλέψεις του Μουσολίνι να καταλάβει στρατιωτικά έναν αδιευκρίνιστο αριθμό ελληνικών περιοχών ως «εγγύηση ουδετερότητας της Ελλάδας», χαιρετίστηκε από τον Ελληνικό Λαό, καθώς μέσα στις σειρήνες που ηχούσαν και τα εμβατήρια που είχαν κατακλύσει τα ραδιόφωνα, οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους και το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 όλα άλλαξαν για την Ελλάδα.

Καθώς η ψύχραιμη ανάλυση λείπει συνήθως από τις καφενειακού τύπου αναλύσεις, είναι φανερό ότι ο «Ορθόδοξος πατριώτης» αρθρογράφος Ιωάννης Λαμπρόπουλος βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση όταν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ΔΕΝ υπήρξε δικτάτορας αλλά Εθνικός κυβερνήτης του ΟΧΙ. Αγνοεί ότι, όταν η Ελλάδα υπέφερε από πολιτικά πάθη (πραξικοπήματα, δικτατορίες, χρεοκοπία, παλινόρθωση κλπ) και οι εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 που διεξήχθησαν υπό τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής (Α.Ν. 30/12/1935), οδήγησαν σε πολιτικό αδιέξοδο, μετά τον θάνατο του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Δεμερτζή στις 13 Απριλίου 1936, ο βασιλιάς Γεώργιος διόρισε πρωθυπουργό τον, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιωάννη Μεταξά και στις 27 Απριλίου, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, η βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μεταξά με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ο Γεώργιος Παπανδρέου. Πόθεν λοιπόν ο δικτάτωρ; Χρειάζεται βέβαια θάρρος και τόλμη για να αποδεχθεί κανείς την μεγαλοσύνη του ανδρός.

Στις 30 Απριλίου 1936 η βουλή διέκοψε πρόωρα τις εργασίες της έως τις 30 Σεπτεμβρίου, εξουσιοδοτώντας την κυβέρνηση να διοικήσει την χώρα με νομοθετικά διατάγματα, υπό τον όρο να επιτηρείται από μία 40μελή κοινοβουλευτική επιτροπή.

Παραβλέπει ο αρθρογράφος τον ρόλο που έπαιζε, και τότε, το ΚΚΕ και την στρατηγική της Κομιντέρν που το βράδυ (22:00) της 4ης Αυγούστου οδήγησε τον Μεταξά στα Ανάκτορα για να συναντήσει τον Βασιλιά Γεώργιο έχοντας έτοιμη αφ’ ενός την παραίτησή του αφ’ ετέρου τα διατάγματα για την αναστολή ορισμένων διατάξεων του Συντάγματος και την διάλυση της βουλής και τούτο με αφορμή την γενική απεργία που είχαν κηρύξει για τις 5 Αυγούστου του 1936 τα συνδικάτα, με πρόταση της ΓΣΕΕ. Το ίδιο βράδυ ο Ιωάννης Μεταξάς, με την στήριξη του βασιλιά, εγκαθίδρυσε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου αναστέλλοντας σημαντικά άρθρα του Συντάγματος.

Ιδεολογικά, το μεταξικό πρόταγμα ήταν ο Γ’ Ελληνικός Πολιτισμός (με πρώτο τον αρχαίο ελληνικό και δεύτερο τη βυζαντινή αυτοκρατορία), το ιδανικό δε πολίτευμα, κατά τον Μεταξά, δεν ήταν η Αθηναϊκή Δημοκρατία, αλλά η στρατοκρατική Σπάρτη και η αρχαία Μακεδονία η οποία ενοποίησε πολιτικά την αρχαία Ελλάδα και σκοπός θα ήταν η καθαρότητα του έθνους και η διαφύλαξη με κάθε κόστος της παράδοσης.

Ο εθνικισμός ήταν ίσως το πιό κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του καθεστώτος με τα ρητορικά σχήματα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», που δεν ταυτίστηκε με τα καθεστώτα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας και σημαντική διαφορά του ήταν ο αντιιμπεριαλιστικός λόγος του καθεστώτος και του Μεταξά, Τους οικονομικούς στόχους του κράτους αποτελούσαν η αυτάρκεια, η προστασία και η κατεύθυνση της οικονομίας. Η μετάβαση από τον κοινοβουλευτισμό στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου υπήρξε υπεράσπιση των εργατών και των αγροτών.

Οφείλει να γνωρίζει ο αρθρογράφος ότι με 15 Υπουργεία και 10 Υφυπουργεία εκ των οποίων ο Μεταξάς είχε την ευθύνη πέντε εξ αυτών και δεχόταν ως αποζημίωση μόνο την του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες έργο της 4ης Αυγούστου.

Προδότης λοιπόν ο Μεταξάς που πέτυχε την σύμπραξη και την συμμετοχή όλου του κόσμου στην διεκπεραίωση των έργων; Προδότης ο Μεταξάς που υποχρέωσε τους επιχειρηματίες να δαπανήσουν κεφάλαια για τα νέα κοινωνικά μέτρα (κρατήσεις προς το ΙΚΑ, το 8άωρο, τις στολές που επέβαλε το καθεστώς για τους εργάτες στα εργοστάσια, ώστε να μην φθείρουν τα ρούχα τους, τα εργατικά ατυχήματα κ.α.). Προδότης ο Μεταξάς που έπεισε τους εργάτες και τους αγρότες να συνεργασθούν με τους κρατικούς φορείς στις προτάσεις του καθεστώτος;

Προδότης ο Μεταξάς που υποχρέωσε τους εμπόρους να υπακούσουν στην αμυντική πολιτική και να κάνουν αντίστοιχες εισαγωγές και εξαγωγές, με τους νόμους και όπως όριζαν οι κρατικές οδηγίες;

Προδότης ο Μεταξάς, το πρωτοπόρο Κοινωνικό έργο του οποίου είχε ως βασικό του μέλημα την στήριξη των ασθενέστερων τάξεων, των αγροτών των εργατών, την απαγόρευση ανηλίκων σε εργασίες, την ασφάλιση του εργαζομένου, την υγιεινή διαβίωσή του στο χώρο εργασίας, την ενίσχυση των αδυνάτων οικονομικά και κοινωνικά που διενεργούσε επιθεωρήσεις στους τόπους εργασίας, για την σωστή εφαρμογή των μέτρων;

Προδότης ο Μεταξάς, που οικοδόμησε 866 νέες κατοικίες για την στέγαση των προσφύγων, που χορήγησε ατομικά βιβλιάρια υγείας για τους εργάτες, που οργάνωσε ιατρεία σε όλη την επικράτεια για δωρεάν παρακολούθηση της υγείας των εγκύων γυναικών, που προχώρησε στην εφαρμογή του ανενεργού Νόμου 5733/1932 για την δημιουργία του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), που καθιέρωσε την 15μερη ετήσια υποχρεωτική άδεια, που καθιέρωσε τον κατώτατο εθνικό μισθό, που αναγνώρισε την γυναικεία εργασία, που ενίσχυσε το γυναικείο κίνημα και την θέση της γυναίκας, μέσα από την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (Ε.Ο.Ν), που οργάνωσε τα συσσίτια για τους μαθητές, τους άπορους και τους άνεργους, που ίδρυσε την «Εργατική Εστία», την Σχολή Κοινωνικής Προνοίας, που ίδρυσε την Σχολή Νοσοκόμων, που οργάνωσε την «Έκθεση Υγιεινής στο Ζάππειο 1938»;

Προδότης ο Μεταξάς που ανήγειρε το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη, που κατασκεύασε τα Αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Κρήτης, που έφτιαξε τα λιμενικά έργα στην Θεσσαλονίκη, που ανέγειρε Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη 500 κλινών για συνήθεις παθήσεις και 700 κλινών για ψυχοπαθείς, που ανέγειρε το Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα, που κατασκεύασε το αεροδρόμιο στο Χασάνι (Ελληνικό), που
κατασκεύασε το βασικό δίκτυο υπονόμων της Αθήνας, που έφτιαξε τα αντιπλημμυρικά έργα, Λαρίσης, Καρδίτσας, Βοιωτικού Κηφισού, Πλατανιάς και τα αποξηραντικά έργα, Λαψίστης, Μαργαριτίου, Αχέροντος, Αράχθου, Λούρου, Κουρνά Κρήτης, τα αρδευτικά έργα στην Λάρισα και στην Καρδίτσα, που δημιούργησε υδραγωγεία σε πολλά σημεία, που κάλυψε τον Ηριδανό, τον Ιλισό και διευθέτησε την κοίτη ποταμών και χειμάρρων των Αθηνών και του Πειραιώς όπως και αποχετευτικά έργα εκτός Αθηνών;

Προδότης ο Μεταξάς που ίδρυσε την Φοιτητική Εστία, την Λυρική Σκηνή, που ίδρυσε 329 δημοτικά Σχολεία, 62 Παιδικούς σταθμούς και 93 Νηπιαγωγεία, 35 εγκαταστάσεις για παιδικές εξοχές, Νυκτερινές σχολές στην Μακεδονία, 1450 Νυκτερινά Σχολεία, 1450 Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο Αθηνών, που κτίστηκαν Δικαστικά κτίρια Τελωνεία, Τραπεζικά κτίρια, Συνοικιακές αγορές, ανοίχτηκαν νέοι δρόμοι, κατασκευάστηκαν σιδηροδρομικά οχήματα, έγινε η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου Αθηνών Κηφισιάς, ο Μετεωρολογικός σταθμός Πειραιώς, η Σχολή Λιμενικών Υπαλλήλων, Ιδρύθηκε η Ραδιοφωνία, το Υφυπουργείο Τύπου, οργανώθηκαν οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες;

Προδότης ο Μεταξάς που ενίσχυσε την βιομηχανία, ίδρυσε την Εθνική Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Ελλάδος, την Λαχαναγορά, το Ινστιτούτο Οίνου και Αμπέλου, μείωσε την φορολογία του ελαίου, έλαβε μέτρα για την παροχή υγιών σπόρων και απάλειψε τα αγροτικά χρέη;

Προδότης ο Μεταξάς που ίδρυσε την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Φοιτητική Εστία, τον Οργανισμό Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων (Ο.Ε.Σ.Β), που καθιέρωσε τον
Κώδικα του Αστικού Δικαίου;

Προδότης ο Μεταξάς που δημιούργησε την υποδειγματική αμυντική γραμμή Μεταξά, που ως πολεμική μελέτη (casus study) διδάσκεται ακόμη και σήμερα στις μεγαλύτερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου για την αποτελεσματικότητά της;

Προδότης ο Μεταξάς που φρόντισε το 1940 ώστε το Ρούπελ και άλλα 20 οχυρά να αποτελέσουν το μεγαλύτερο αμυντικό έργο της Ελλάδας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, που σχεδίασε μυστικά έναν αποτελεσματικό και γρήγορο για την εποχή μηχανισμό επιστράτευσης την οποία οργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο έτσι ώστε με κάρα και γαϊδούρια σε λίγες μέρες να βρίσκονται αξιόμαχοι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι της εποχής εκείνης, «Με το χαμόγελο στα χείλη», στο μέτωπο;

Προδότης ο Μεταξάς που η Υπηρεσία Πληροφοριών της εποχής εκείνης, με την κήρυξη του πολέμου συνέλαβε 1.000 Ιταλούς πράκτορες που δρούσαν στην Πελοπόννησο και 28 στην Κέρκυρα, αλλά τότε οι κρατικές υπηρεσίες ήταν Ελληνικές.

Προδότης ο Μεταξάς που ανύψωσε το φρόνημα του Ελληνικού Λαού και την ύστατη στιγμή να ριχθεί στην μάχη κατά του Φασισμού και του Ναζισμού; Και όλα αυτά τα μεγαλειώδη επιτεύγματα, σε σχεδόν τέσσαρα χρόνια κυβερνητικού έργου.

Προδότης ο Μεταξάς;

Πάρα ταύτα και αυτήν την χρονιά τα Ελληνόπουλα, σε ολόκληρη την χώρα, θα δεχθούν έναν οχετό προπαγάνδας υπέρ των κομμουνιστών, οι οποίοι υπήρξαν πάντα απόντες από τους αγώνες του Έθνους και ταυτόχρονα με τα ιδεολογήματα των κομμουνιστικών ονειρώξεών τους έχουν επιβάλλει μια απέραντη σιωπή για τον Ιωάννη Μεταξά παραβλέποντας ακόμη τα όσα έχει ομολογήσει και ο δημοκράτης και κεντρώος πολιτικός Γεώργιος Καφαντάρης σχολιάζοντας σχετικά: «Είπε το Όχι ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να πει το Ναι».

Κλείνοντας, προς γνώση του «Ορθόδοξου πατριώτη» αρθρογράφου Ιωάννη Λαμπρόπουλου, θα θέλαμε να αναφέρουμε την μεγάλη εκτίμηση που είχε στο έργο και στην προσωπικότητα του Ιωάννη Μεταξά ένας αναγνωρισμένος ιστορικός της αριστεράς, ο Βασίλης Ραφαηλίδης.

Χωρίς να παραγνωρίσουμε την ηρωική συμμετοχή στο Έπος του 1940 του διοικητού της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων υποστράτηγου Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ. ΕΩΣ ΕΔΩ!!!

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, οφείλεται μία απάντησις σε κάθε επίδοξο «συγγραφέα-ερευνητή-αρθρογράφο». ΔΕΝ θα δεχθούμε πλέον τον οχετό της προπαγάνδας κατά της ιστορικής αλήθειας. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΜΕ. ΕΩΣ ΕΔΩ!!!!
 

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»


ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ


Οδυσσέας Τηλιγάδας          Στέργιος Σμυρλής

210 3250220                         6944325056

Δεν υπάρχουν σχόλια: