ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

Μια καταπληκτική, έως απίθανη παρουσίαση του θερινού του προγράμματος, μας επεφύλαξε σήμερα το ΜΜΘ, όσοι βρεθήκαμε στο κτίριο Μ2 και την αίθουσα “Μωρίς Σαλτιέλ”, από το πανάξιο προσωπικό του που δούλεψε γι’ αυτό, τον κ. Μάκη Μοναστηρίδη και τους συν αυτώ, ενώ στα πόντιουμ (δυο), κάτω από την γιγαντιαία οθόνη στην οποία προβάλλονταν αποσπάσματα των καλλιτεχνικών συγκροτημάτων που θα δούμε του καλοκαίρι, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Γάκης και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Χρίστος Γαλιλαίας.  Προσωπικά, το χάρηκα και το απόλαυσα όλως ιδιαιτέρως, αφού εξ’ ορισμού δεν μ’ αρέσουν οι μίζερες και λαϊκίστικες καταστάσεις στις οποίες μας είχε συνηθίσει, κάπως, το Μέγαρο Μουσικής επί αλήστου μνήμης Σύριζα, ένα Μέγαρο Μουσικής που πρέπει να τα έχει όλα, μεγαλοπρέπεια, θάρρος, σοβαρότητα στις εμφανίσεις του, γιατί όχι και πλούτο, χλιδή, πουθενά στον κόσμο δεν κάνουν πολιτισμό με οικονομικές ζητιανιές και άλλες επαιτείες, ο πολιτισμός και η τέχνη είναι εξ’ ορισμού δραχμοφάγα, ευρωφάγα… αθλήματα, χωρίς αυτά, όσοι καταπιάνονται, το μόνο που πετυχαίνουν είναι καραγκιοζποπαραστάσεις με την κακίστη έννοια του καραγκιόζη και δρώμενα λαϊκίστικα, αυταρεσκόμενοι και στην ιδέα, ότι τάχα, κάνουν τέχνη για τον λαό!
Ο λαός, είτε πλούσιος είτε φτωχός, το μόνο που θέλει και ξέρει να βλέπει, να εκτιμάει, είναι τα καλά θεάματα! Οι καλές παραστάσεις. Κατέχοντας και το αλάνθαστο κριτήριο γι’ αυτό.
Σε κάποιους συναδέλφους μου δεν άρεσε αυτό, πιθανώς, και γιατί είχαν συνηθίσει στη μιζέρια, είναι και η μιζέρια μια συνήεθια από την οποία δύσκολα ξεφεύγεις, δεν έχουν δίκιο όμως, η σημερινή παρουσίαση του θερινού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν το κάτι άλλο, μακάρι να συνεχίσει έτσι, που είμαστε και λίγο σίγουροι, ότι θα το κάνει.
Τόσο ο δυναμικός και με θέληση Πρόεδρος γεμάτος νεύρο Βασίλειος Γάκης, όσο και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρίστος Γαλιλαίας. Ο οποίος ξεχώρισε με την συγκρότηση του προγράμματος τόσο, όσο και με την ορθότητα του λόγου του.
Το θερινό πρόγραμμα του Μεγάρου που αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσει κανείς, του  οποίου ΟΛΕΣ οι παραστάσεις θα είναι υπαίθριες στον αύλειο χώρο των κτιρίων Μ1 και Μ2, με όλον τον προβλεπόμενο κανονισμό λόγω κορωνοϊού, εν τάχει έχει ως εξής:

Ιούνιος 2021

Δευτέρα 21 Ιουνίου
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής:
“Η Μόνικα με το πιάνο της Κουζίνας της” (έτσι μου τό έδωσε ο μεταφραστής της Γκουγκλ, αφού είναι γνωστό πως η ιστοσελίδα δεν δημοσιεύει αρλουμποφράγκιες αηδίες)  
Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)
Είσοδος ελεύθερη (προσκλήσεις διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από Τετάρτη 16 Ιουνίου στο www.tch.gr).

Πέμπτη 24 Ιουνίου έως Κυριακή 4 Ιουλίου
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα αποτελεί έναν από τους χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν προβολές του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 28 Ιουνίου
200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι ****
21 τραγούδια για το 1821
Διοργάνωση: Λιντλ Ελλάς σε συνεργασία με το ΟΜΜΘ
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – ώρα 21.00)
Προπώληση εισιτηρίων:www.viva.gr, τιμή: 10 ευρώ.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

[Σ.Σ.: Εδώ δίνω ρέστα, αφού την παρουσίαση και επιμέλεια της Μουσικής, των Μουσικών, έχει ο εξαιρετικός μουσικολόγος με τεράστιο έργο Λάμπρος Λιάβας, γνωστός και από το “Αλάτι της Γης”, συνιστώ ανεπιφύλακτα τον καθένα που κρύβει μέσα του, έστω μια μικρή φλογίτσα ελληνική, να ΜΗΝ το χάσει, σολίστ στο κλαρίνο, ο πολύ ταλαντούχος Νικόλαος Αγγούσης, εγγονός του γερόλυκου της Θράκης στο χώρο, Καριοφίλη Δοίτσίδη. Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά!]

Ιούλιος 2021

Δευτέρα 05 Ιουλίου έως Τετάρτη 28 Ιουλίου
Κάθε Δευτέρα με Τετάρτη, στις 21.30, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
5-6-7 Ιουλίου: Μια νύχτα μαγική
12 Ιουλίου: Θαλασσοθεραπεία
13 Ιουλίου: Διαγραφή ιστορικού
14 Ιουλίου: Τα αρώματα
19-20-21 Ιουλίου: Αδέλφια σε σύγκρουση
26-27-28 Ιουλίου: Το πρόστιμο

Πέμπτη 8 Ιουλίου
Πιατσέλο Ανσάμπλ: Η Οβερτούρα
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 9 Ιουλίου
Διογένης Δασκάλου – Μόνι και Μόνι Κονιέντε: Κομέντια αλ Ντέντε
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 14 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 15 Ιουλίου
Αβανγκάρντ Ανσάμπλ: Μετάλλιο Άστορ Πιατσόλα
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 16 Ιουλίου
Μικρός Κύριος: Ερωτικό Έργο
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 21 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 22 Ιουλίου
Βιολί και Βιόλα για Δύο: Μαδριγάλιοι
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 23 Ιουλίου
Γεώργιος Αβραμίδης και Αλεξάνδρα Σιέτι
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Αύγουστος 2021

Από τις 23 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου, στις 21.00, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
23-24-25 Αυγούστου: Ανασκαφέας
30-31 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου: Ιδρώτας

Σεπτέμβριος 2021

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.00)
Από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
6-7-8 Σεπτεμβρίου: Μυστικός πράκτορας
13-14-15 Σεπτεμβρίου: Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.00)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα: Μόνο Ανακύκλωση με θέμα το Ταξίδι
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.00)

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
Το Προκατασκευασμένο Κουαρτέτο, Ζωντανά
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.00)

Σ.Σ.: Σε μια-δυο μέρες, θα δείτε και την παρουσίαση του προγράμματος όπως κινηματογραφήθηκε και σκηνοθετήθηκε από τον υπογράφοντα στο "Τηλεόρασις Δαγκίλας", αλλά και ΕΔΩ. Στο "Χάος Διεθνές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: