ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΟΠΕΡΕΤΑ "ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ' ΣΤΟ "ΜΜΘ" ΑΠΌ ΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ...


Μέσα στο εντυπωσιακό σκηνικό από τη Β’ Πράξη της «Νυχτερίδας» δόθηκε σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διάσημης οπερέτας του Γιόχαν Στράους του νεότερου, η οποία ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5, 8, 11 και 13 Δεκεμβρίου 2019.

Παρόντες ήταν οι βασικοί συντελεστές της μεγάλης αυτής παραγωγής του Μεγάρου, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή του ΟΜΜΘ στην όπερα έπειτα από τρία χρόνια.

Σ’ αυτό το γεγονός επέμεινε ιδιαίτερα και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι οι συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ των πολιτιστικών φορέων είναι μονόδρομος (υπενθυμίζεται πως η παράσταση παρουσιάζεται με τη συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώ πρωτοανέβηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2014 με τους ίδιους βασικούς συντελεστές αλλά με άλλη διανομή, χορωδία και ορχήστρα).

Ο ίδιος αναφέρθηκε όμως και στη γενναιόδωρη χορηγία της Άλφα Μπανκ, χάρη στην οποία στάθηκε δυνατή η υλοποίηση μιας τέτοιας μεγάλης παραγωγής: «Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην πολυετή υποστήριξη της Άλφα Μπανκ στο Μέγαρο, η οποία ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί». Όπως επισήμανε εξάλλου ο κ. Μυλόπουλος, η συγκεκριμένη παραγωγή έχει και ένα σαφές τοπικό χρώμα, αφού τόσο η ΚΟΘ όσο και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, η οποία επίσης συμμετέχει, είναι γνωστά και εξαιρετικά σχήματα που έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ σχέσεις με την πόλη έχουν και μια σειρά από συντελεστές της παράστασης, με πρώτο μάλιστα τον σκηνοθέτη της, Αλέξανδρο Ευκλείδη.


Ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο οποίος ας σημειωθεί πως είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεταφορά της «Νυχτερίδας» στα καθ’ ημάς, καθώς η υπόθεση του έργου μετατοπίζεται από τη Βιέννη του 19ου αιώνα στην Αθήνα των «χρυσών 60s», και συγκεκριμένα την παραμονή του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Αντίστοιχα ο Ρώσος πρίγκιπας Ορλόφσκι του πρωτοτύπου γίνεται Σοβιετικός πρέσβης, κάτι που αποτελεί αφορμή για να έρθουν σε αντιπαράθεση τα δύο στρατόπεδα του ψυχρού πολέμου, πάντοτε όμως υπό τη μεθυστική επίδραση της μουσικής και της σαμπάνιας. «Η παράσταση χρησιμοποιεί τους κώδικες του ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου της εποχής, ακριβώς για να δημιουργήσει οικειότητα στο κοινό, καθώς η οπερέτα είναι ένα κατ’ εξοχήν λαϊκό είδος, το οποίο όμως πρέπει να επικαιροποιηθεί για να μιλήσει και να λειτουργήσει στη δική μας εποχή. Στη δική μας ‘Νυχτερίδα’ μάλιστα συναντιέται ο Δαλιανίδης με τον... Αγγελόπουλο υπό το βλέμμα του Περάκη, αφού η Γ’ Πράξη, που διαδραματίζεται στη φυλακή, έχει αναφορές και στον πολιτικό κινηματογράφο. Πρόκειται για ένα μουσικό αριστούργημα, καταξιωμένο από πολλούς σημαντικούς μαέστρους που ασχολήθηκαν μαζί του, το οποίο πάντοτε ευχαριστεί και διασκεδάζει το κοινό».

Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, που διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τη «Νυχτερίδα» όχι μόνο τη διασημότερη αλλά πιθανόν και την καλύτερη οπερέτα όλων των εποχών, μίλησε για την «ενορχηστρωτική ευφυΐα» του Γιόχαν Στράους του νεότερου και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην ΚΟΘ λέγοντας πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ορχήστρες της Ευρώπης.

Με τη σειρά του ο εξάρχων βιολιστής της ΚΟΘ Αντώνης Σουσάμογλου εκπροσωπώντας την καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισμού Ζωή Τσόκανου έκανε λόγο για ένα πασίγνωστο και διασκεδαστικό έργο, που παρουσιάζεται με φρέσκια ματιά και ένα πολύ δυνατό καστ. Όπως μάλιστα εκμυστηρεύτηκε χαριτολογώντας, ο μαέστρος χρειάστηκε πολλές φορές να πει στην πρόβα τους μουσικούς να μην κοιτούν την παράσταση!

Παρόντες ήταν επίσης δύο από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη και ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας, εκπρόσωποι μιας νέας και δυναμικής γενιάς λυρικών τραγουδιστών, που μίλησαν για τους ρόλους που ερμηνεύουν.

Τέλος, η Μαίρη Κωνσταντινίδου, η οποία έκανε τη μουσική διδασκαλία στη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, έθεσε ένα καίριο ζήτημα. «Η Θεσσαλονίκη έχει την υποδομή και όλο το καλλιτεχνικό και διοικητικό δυναμικό για να στηρίξει την όπερα, αλλά και το κοινό πλέον πρέπει να αποδείξει ότι τη στηρίζει με την προσέλευσή του», υπογράμμισε. Όπως επισημάνθηκε από όλους, η εκπαίδευση του κοινού στο είδος είναι κάτι που θα γίνει μέσα από την αύξηση των παραστάσεων όπερας. «Η μεγαλύτερη προσφορά θα φέρει και μεγαλύτερη ζήτηση», συνόψισε ο Αλέξανδρος Ευκλείδης.  
[] 

Δεν υπάρχουν σχόλια: