ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΆΚΡΩΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΤΡΕΛΟΊ!..

Και καμιά, απολύτως, τρέλα, δεν πρόκειται να τους εξιλεώσει από τις κατηγορίες της εσχάτης προδοσίας, με όλα τα συνεπακόλουθά της.
Η ΝΔ πολύ γρήγορα, αποκαλύπτεται προέκταση του Σύριζα, όσο κι αν τραβάει τα βυζιά της και θέλει να μας αποδείξει το αντίθετο. “Δεξιά κουμμούνια” είναι τα ανθρωπάκια που μας κάθισαν στο σβέρκο  και πάλι ελέω αφελεστάτων εκλογών για τους ψηφοφόρους του 50% του εκλογικού σώματος, η καταραμένη μεταπολίτευση μετά από 45 χρόνια δείχνει ποια πραγματικά ήταν, μας παραμύθιασαν με μια δημοκρατία η οποία ουδεμιά σχέση έχει με δημοκρατία, αφού πρώτον και κυριότερον στις κάλπες, δεν συμμετέχει πλέον ο λαός, παρά μόνον ο μισός, άρα και τα αποτελέσματα των εκλογών και οι θριαμβευτές της νίκης, ουδεμία σχέση επίσης έχουν με την καθολική αποδοχή του λαού! Άρα, και πάλι,  δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα, παρά μόνον τους αφελείς που πήγαν και τους ψήφισαν!

Στις τελευταίες εκλογές η συνειδητή άρνηση της κάλπης τα άκυρα και τα λευκά ξεπέρασαν το 47%, που σημαίνει απόλυτη χρεοκοπία των εκλεγμένων, στους δύο ο ένας στις εκλογικές τους περιφέρειες, δεν τους λέει καλημέρα, και ούτε θέλει να ακούσει το όνομά τους.
Η ανυποληψία και η αηδία στα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτικών, ΟΛΩΝ, έχει πιάσει ταβάνι, δεν πάει παραπάνω, για να το αντιληφθούν αυτοί οι ηλίθιοι που νομίζουν ότι κάποιοι είναι, απομένει μόνον ο... βούρδουλας!.
Τα “λαθροποντίκια” και οι ιταμές προκλήσεις της τουρκιάς, επίσης έχουν φτάσει τον Ελληνικό λαό σε σημείο εξεγέρσεως, δεν θ’ αργήσει αυτό να γίνει, να είναι σίγουροι, τα Βρασνά είναι η κορυφή του παγόβουνου, οι ελεύθεροι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να ανεχθούν οποιαδήποτε επιβολή και επιβουλή, ότι και να κάνουν, όσα τεχνάσματα και αν χρησιμοποιήσουν!
Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος απαρτίζεται από ξετσίπωτους προδότες, καθημερινώς αποκαλύπτονται... απροκάλυπτα πλέον, γιατί και η “στρατιωτική”; Μα για τον απλούστατο λόγο, η “στρατιωτική ηγεσία” είναι προέκταση της πολιτικής!
Οι σημερινοί στρατηγοί και υψηλόβαθμοι όλων των κλάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τους οποίους περιμένει ο Ελληνικός λαός την αντίδραση, είναι ΟΛΟΙ καλοβολεμένα παχύδερμα τα οποία ίχνος ελληνικής συνειδήσεως και αγάπης για την πατρίδα (Ελλάδα), δεν έχουν μέσα τους, είναι τα “τεκνά” του “Αντρίκουλα Γαμηκουλα” και του Πασόκ, εμπλουτισμένα στη συνέχεια και από τις άλλες μειοδοτικές κυβερνήσεις, του προδότη και δωσίλογου-συνεργάτη των Γερμανών στην Κατοχή Μητσοτάκη, του ΓΑΠ τον οποίο η μανούλα του ήθελε σώνει και καλά να καμαρώσει πρωθυπουργό -τον παρήγγειλε στην διεθνή μασονία όπως παραγγέλλουμε ένα κουστούμι στο ράφτη μας- και του ραβίνου Ααρών Αβούρι. Του γελοίου “κατασκευασμένου” πολιτικού Καραμανλή του βραδύγλωσσου με την αιώνια μπουκιά στο στόμα, της ασύλληπτης εκλογικής τρέλας και εκλογής στον θώκο του πρωθυπουργού του “Προέδρου του 15μελούς της 3ης Γυμνασίου”.
Αν αυτή τη στιγμή γίνει το “μπαμ” (το οποίο είναι θέμα χρόνου, δεν αποφεύγεται με ΤΊΠΟΤΑ), και συγκληθεί Εθνικό συμβούλιο όπως είθισται και επιβάλλεται πρωθυπουργών και εν ενεργεία στρατηγών, αλλά και αποστράτων Α/ΓΕΕΘΑ τουλάχιστον, στη “βαβέλ” των πολιτικών χρωμάτων και γνωμών, ο ένας θα πετροβολάει τον άλλον, θα γίνει το έλα να δεις, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι!
Οι “λαθροεισβολείς” (που επίσης ουδεμία σχέση έχουν με πρόσφυγες και προσφυγιά, σατανικό ισλαμικό σχέδιο της τουρκιάς εκτελούν ΟΛΟΙ, τρομοκράτες απ’ τη γέννα τους), έχουν γίνει πάρα πολλοί στην Ελλάδα, μας δείχνουν καθημερινώς τα δόντια τους, κι εμείς σαν χάνοι-χάχανοι, χασκογελούμε κατά την αρχαία ρήση του Πιττακού του Μυτηληναίου (για κοίτα σύμπτωση!) “Γελά δ’ ο μώρος, καν τι μη γελοίον ει”.
 

Παραθέτω άρθρο παρακάτω από την ιστοσελία ΕΔΩ:  http://www.trikalaenimerosi.gr/blog/arthra-epistoles/ena-dyo-tria-polla-vrasna
του κυρίου Ιωάννου Ξηρού, Ταξιάρχου εν αποστρατεία, το οποίο καταδεικνύει πασιφανέστατα την τραγικότητα της καταστάσεως στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, και το πλήρες αδιέξοδο το οποίο πολύ σύντομα, καλείται να αντιμετωπίσει.

Η σθεναρά θέση του Μακρόν και η άρνησή του να ΜΗΝ κάνει δεκτούς στους σλαβοκατσαπλιάδες-σλαβοβούλγαρους των γυφτο-Σκοπίων, αλλά και τους πειναλέους Αλβανούς στην βρωμο, έτσι κι αλλιώς, “ΕΕ” που εξελίχθηκε πολύ σύντομα (σ.σ.: Τίποτα δεν έχει και δεν αντιπροσωπεύει “αυτή” η βρωμιάρα των αλκολικών, πούστηδων και αλητών ευρωπέων από την πάλαι ποτέ “ΕΟΚ” της οποίας είμαστε το 10ο μέλος, και αν ζούσε εκείνος ο, επίσης μέγας προδότης, Κωνσταντίνος Καραμανλής που μας έβαλε με το ζόρι -έτσι του διέταζαν οι “μεγάλες δυνάμεις”- και έβλεπε τα χάλια μας σήμερα, θα τραβούσε τα μαλλιά του), φαίνεται να είναι μόνον η απ’ αρχή της διαλύσεως, αφού μετά το διώξιμο και της Αγγλίας, θα επακολουθήσει περίοδος καθαρής τρέλας!


*/* 

Ο Ταξίαρχος ε.α. 
Ιωάννης Ξηρός
 Ένα, δύο, τρία, πολλά Βρασνά

Ο γράφων χαιρετίζει την απόφαση των κατοίκων των Βρασνών να απαγορεύσουν την εγκατάσταση μουσουλμάνων στην περιοχή τους. Δήλωσαν στους δημοσιογράφους οτι δεν θέλουν να έχουν την τύχη των νησιωτών του Αιγαίου που  ενώ τόσο ανοήτως  καλοδέχθηκαν τους  μετανάστες το 2015 και τώρα τους βλέπουν συνιδιοκτήτες στον τόπο τους και αύριο κανονικά αφεντικά. Είμαι σίγουρος οτι η φωνή του πατριωτισμού και της κοινής λογικής θα επικρατήσει τελικά σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας μας και οι κάτοικοι θα εκδιώκουν κακήν κακώς τους λαθροεισβολείς  και όσους τους μεταφέρουν ή τους βοηθούν.
Αξέχαστη εντύπωση επίσης προκάλεσε και η αποστροφή Αθηναίας που δήλωσε στην τηλεόραση οτι ''αυτοί δεν είναι σαν εμάς, δεν ταιριάζουμε'', δείχνοντας τόσο καθαρά και με μια απλή και μικρή φράση το μέγεθος της υποκρισίας όσων μιλούν για...ενσωμάτωση μουσουλμάνων στον εθνικό κορμό και έχουν το θράσος από πάνω να μαλώνουν τους  Ελληνες που αντιδρούν.
Η Ελλάδα στην αποκορύφωση της συριακής κρίσης βοήθησε τους καταδιωκόμενους από το Ισλαμικό Κράτος όσο λίγοι. Η Ελλάδα έκαμε το χρέος της όπως πάντα, θυμίζω την βοήθεια που προσφέραμε το 1989-90 σε όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς λαούς όταν έβγαιναν εξαθλιωμένοι από την κομμουνιστική πείνα. Αυτό που γίνεται τώρα εδώ δεν είναι το ίδιο με το 1989 ή το 2015. Είναι μια εσκεμμένη εισβολή μαζών από την Ασία και Αφρική στον τόπο μας και -τι σύμπτωση- είναι όλοι μουσουλμάνοι, τελείως ξένοι προς την κουλτούρα και εχθρικοί προς την θρησκεία μας μη επιδεχόμενοι ουδενός είδους ενσωματώσεως και αφομοιώσεως (δείτε τους Αθιγγάνους που αιώνες τώρα εδώ παραμένουν Αθίγγανοι και τελευταίως άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλειά μας).
Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τις πόρτες και δεν δέχονται ούτε έναν ξένο μουσουλμάνο ή μαύρο παραπάνω από όσους επίσης οι ίδιοι ανοήτως έχουν από δεκαετίες τώρα μαζέψει. Ούτως ή άλλως οι βόμβες που έχουν φάει από μουσουλμάνους συμπολίτες τους τους έχουν πείσει πρώτον οτι δεν πρέπει να πάρουν άλλους και δεύτερον οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν ενσωματώνονται πραγματικά στις δυτικές κοινωνίες σε όσα δυτικά σχολεία και αν φοιτήσουν. Κατόπιν αυτού όσες γκρίνιες και όσες βλακείες ακουσθούν από πολιτικούς και δημοσιογραφούντες στα κανάλια περί ευρωπαϊκής δήθεν αλληλεγγύης και επιμερισμού προσφύγων σε άλλα κράτη είναι πάνω από όλα ψέματα και οι ίδιοι το ξέρουν. Ολοι αυτοί οι ψεύτες είναι ταυτόχρονα και δειλοί διότι αποσιωπούν τον κυριότερο κίνδυνο. Να μετατραπεί η χώρα σε μισο-μουσουλμανική σε δύο γενιές , δεδομένης της υπεργεννητικότητας των μουσουλμάνων εισβολέων και της δικής μας υπογεννητικότητας. Και αν ακόμη αυτό θέλει η άπατρις διεθνιστική (sic) Αριστερά, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την έννοια του έθνους-κράτους και της εθνικής ομοιογένειας, εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε; Ακούμε οτι στην Σάμο οι γεννήσεις των προσφύγων πλησιάζουν τον αριθμό γεννήσεων των ντόπιων. 

Αφελώς ερωτώ. Ποιος αληθινά κατατρεγμένος κάνει παιδιά; Δεν βλέπουμε οτι αυτό είναι σχέδιο της Τουρκίας να εξισλαμίσει το Αιγαίο και με μια βόλτα κάποτε να το πάρει; Και την ίδια στιγμή έχουμε ψευδαισθήσεις οτι η Ευρώπη θα πάρει από την Ελλάδα μετανάστες; Ως πότε θα κοροϊδεύουν τον κόσμο οι κότες πολιτικοί μας; Ο Πρόεδρος Μακρόν αρνήθηκε την είσοδο στην Ενωση της Αλβανίας λέγοντας οτι οι Γάλλοι δεν αντέχουν άλλους Αλβανούς, είναι δυνατόν να πάρει μουσουλμάνους από την Ελλάδα; Οσο για την περίφημη Φρόντεξ, αυτή αποδείχθηκε καλή μόνο για να μαζεύει πρόσφυγες και να τους φορτώνει στα νησιά, μέχρι εκεί φτάνει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ακούστε κύριοι, η Ελλάδα είναι απλώς η χώρα-κορόϊδο που χωρίς ίχνος λογικής συγκεντρώνει πληθυσμούς ξένους με κάθε έννοια. Η μόνη λύση είναι η ενεργοποίηση του Στόλου και του Λιμενικού με αποστολή να γυρίζουν τις βάρκες πίσω με κάθε τίμημα και δεν φοβούμαι να το λέω. Αν η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει κοινωνό την κοινωνία στην απόφαση αυτή  τότε την συμβουλεύω να προκηρύξει δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει κυριαρχικά ο ελληνικός λαός τι είδους Ελλάδα θέλει και τι πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε αυτό ή το άλλο. Επίσης υπενθυμίζω σε κάθε...πονόψυχο Δήμαρχο την δυνατότητα ή μάλλον την υποχρέωση να διενεργούν τοπικά δημοψηφίσματα πριν φορτώσουν τις τοπικές κοινωνίες με ξενόφερτους. Τα Βρασνά, η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου, το Ωραιόκαστρο και η Κρήτη μας δείχνουν τον δρόμο.
Κλείνοντας, λέγω ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για το μεταναστευτικό όχι μόνον ανησυχία, αλλά και οργή πλέον. Οταν η οργή αυτή ξεσπάσει θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που ζήσαμε λόγω της χρεωκοπίας. Αυτό ας έχουν υπόψιν τους οι πολιτικοί και οι δημοσιολογούντες.

Ιωάννης Ξηρός
Ταξίαρχος ε.α.
*/*
Μετά το τόσο καυστικό άρθρο του κυρίου Ξηρού, διαβάστε κάτι ακόμα, είναι πολύ ωραίο, κάθε ομοιότητα και συγγένεια όμως, με την σημερινή κατάσταση είναι εντελώς... συμπτωματική!
 
Δέν ἐλέχθη ποτέ ἡ φράση «ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ»
 


Γράφει ὁ ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ

Καθώς πλησιάζει ἡ 22 Σεπτεμβρίου, πού μᾶς θυμίζει τήν ἐπέτειο τῆς
ναυμαχίας τῆς Σαλαμίνος τό 480 π.Χ., ναυμαχία κοισμοϊστορικῆς σημασίας ὑπό τήν ἡγεσία τοῦ μεγαλοφυοῦς Θεμιστοκλέους, γιοῦ τοῦ Νεοκλέους, ὁ ὁποῖος τήν ἡμέρα ἐκείνη κρατοῦσε στά χέρια του τήν τύχη τῆς Ἑλλάδος, καί φυσικά τῆς Εὐρώπης (διότι διαφορετική θά ἦταν σήμερα ἡ κατάσταση στόν κόσμο ἂν εἶχαν νικήσει οἱ Πέρσες στήν Σαλαμῖνα), τίθεται τό ἐρώτημα ἂν ἡ περίφημη φράση <Πάταξον μέν, ἂκουσον δέ> ἐλέχθη ποτέ ἀπό τόν Θεμιστοκλῆ πρός τόν Σπαρτιάτη ἀρχιστράτηγο Εὐρυβιάδη.
Πλούταρχος λέει στόν <Βίον Θεμιστικλέους>, ὃτι ὁ διάλογος αὐτός
ἒγινε μεταξύ τοῦ ναυάρχου τῶν Κορινθίων Ἀδειμάντου καί τοῦ
Θεμιστοκλέους. Ὃμως ὁ Θεμιστοκλῆς ἦταν πολύ ίσχυρή προσωπικότητα γιά νά δεχθῆ τίς ἀπειλές τοῦ ἀνοήτου καί θρασυτάτου Ἀδειμάντου, ὁ ὁποῖος ἢθελε σώνει καί καλά νά γίνη ἡ ναυμαχία στά ἐνδότερα τοῦ Σαρωνικοῦ, σέ πιό ἀναπεπταμένη θάλασσα, πρός τήν Πάχη, γιά νά προστατεύση τάχα τήν Κόρινθο, ἀγνοῶντας ὃτι ὁ Ξέρξης, ἂν νικοῦσε, θά ξεπάτωνε ὃλο τόν Ἑλληνισμό. Δέν εἶχε ὁ Ἀδείμαντος τήν ὀξυδέρκεια τοῦ Ἀθηναίου στρατηγοῦ.
Θεμιστοκλῆς ἦταν ἀπόλυτα σίγουρος ὃτι τά 1.000 πλοῖα τοῦ Ξέρξη δέν μποροῦσαν νά παραταχθοῦν στό στενό τῆς Σαλαμῖνος καί ἦταν σίγουρος γιά τήν νίκη. Ὃπως μᾶς πληροφορεῖ ὁ Αἰσχύλος στούς <Πέρσες>, ὁ ὁποῖος πολέμησε στήν ναυμαχία τῆς Σαλαμῖνος, καθώς καί ὁ ἀδελφός του Ἀμεινίας,
<Ἓλλησι μέν ἦν ὁ πᾶς ἀριθμός ἐς τριακάδας δέκα ναῶν, δεκάς δ᾽ ἦν
τῶνδε χωρίς ἒξιστος. Ξέρξη δέ, καί γάρ οἶδα, χιλίας μέν ἢν ὧν ἧγε
πλῆθος, αἱ δ᾽ ὑπέρκομποι τάχει ἑκατόν δίς ἧσαν ἑπτά. Θ῾ ὧδ᾽ ἒχει
λόγος.>
Δηλαδή, τά πλοῖα τῶν Ἑλλήνων ἦσαν τριακόσια δέκα καί καμμιά δεκαριά χώρια διαθέσιμα. Τοῦ Ξέρξη, καθώς γνωρίζω, ἦσαν χίλια τά πλοῖα πού τά ὁδηγοῦσε πλῆθος, καί περίπου διακόσια ἑπτά ἦσαν ταχύτερα. Ἒτσι ἒχουν τά πράγματα.
Μέ τέτοιο συσχετισμό δυνάμεων, ποιά θά ἧταν ἡ ἒκβαση τῆς ναυμαχίας σέ ἀναπεπταμένη θάλασσα, ἂν δέν εἶχε ἐφαρμοσθῆ τό μεγαλοφυές σχέδιο τοῦ Θεμιστοκλέους, ὁ ὁποῖος ἒφθασε σχεδόν μέχρι καί τῆς ἐσχάτης προδοσίας γιά νά τό ἐφαρμόση, στέλνοντας ἐπιστολή στόν Ξέρξη;
Ἀπό τίς τριήρεις τῶν Ἑλλήνων, οἱ 200 ἦσαν ἀθηναϊκές. Ὁ θρασύς καί
κοντόφθαλμος Ἀδείμαντος διαπληκτίσθηκε ἐπενειλημμένα μέ τόν
Θεμιστοκλῆ, λέγοντάς του γιά νά τόν προσβάλη:
<Θεμιστοκλῆ, ὃποιος δρομέας βιαστεῖ νά ξεκινήση πρίν ἀπό τό σῆμα, ραβδίζεται> Καί ὁ Θεμιστοκλῆς τοῦ ἀπάντησε:
<Ἀλλά καί ὃποιος δέν τερματίσει πρῶτος, δέν στεφανώνεται>.
Ἲσως αὐτός ὁ διάλογος νά παρερμηνεύθηκε ἀπό τούς ἀρχαίους ἱστορικούς καί νά ἒγινε <ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ>.
λλά ὁ Θεμιστοκλῆς δέν εἶχε κανένα λόγο, σύμφωνα μέ τόν Ἡρόδοτο, πού εἶναι πιό ἀξιόπιστος ἀπό τόν Πλούταρχο, νά διαπληκτισθῆ μέ τόν
Εὐρυβιάδη. Δέν εἶχε καμμία ἀφορμή γιά προσωπική δυσαρέσκεια. Ἀντιθέτως μάλιστα, φαινόταν πάντοτε νά ἀποκλίνη πρός τήν γνώμη του.
Ἲσως λοιπόν ἡ περίφημη φράση <ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ> νά μήν ἐλέχθη ποτέ, καί στήν ἐκδοχή αὐτή ἀποκλίνει, μετά λύπης του, καί ὁ Κων. Παπαρρηγόπουλος.
Πάντως ὁ Θεμιστοκλῆς εἶχε τόσο ἐκνευρισθῆ μέ τόν Κορίνθιο ναύαρχο, πού τόν ἐξύβρισε ὡς ἂπατρι, ὣστε ἒφθασε στό σημεῖο νά ἀπειλήση ἀποχώρηση ἀπό τήν κρίσιμη ναυμαχία.
Τοῦ εἶπε συγκεκριμένα ὁ Ἀδείμαντος:
<Σῶπα Θεμιστοκλῆ, διότι δέν ἐκπροσωπεῖς ἐδῶ ἐλεύθερη ἑλληνική πόλη. Μή λησμονεῖς ὃτι ἡ Ἀθήνα κατέχεται ἀπό τούς ἐχθρούς καί ὃτι ἂνθρωπος ἂπατρις δέν μπορεῖ νά ἒχη δικαίωμα ψήφου στό συνέδριο αὐτό>.
ἀναίδεια τοῦ Κορινθίου καί ἡ φοβερή ὓβρις πού τοῦ ἐξετόξευσε, ἒκανε θηρίο τόν Θεμιστοκλῆ, ὁ ὁποῖος, ἀφοῦ τόν ἐξύβρισε ἀνηλεῶς, αὐτόν καί τούς Κορινθίους, τρέμοντας ἀπό ὀργή εἶπε:
<Ὃσο οἱ Ἀθηναῖοι ἒχουν 200 πλοῖα ἐπανδρωμένα, μποροῦν νά ἀποκτήσουν πόλη καί χώρα μεγαλύτερη ἐκείνης τῶν Κορινθίων>
Καί στραφείς στόν Εὐρυβιάδη, τοῦ εἶπε:
<Εὐρυβιάδη, ἂν μείνης ἐδῶ καί ἀγωνισθῆς σάν ἀγαθός ἂνδρας, σώζονται τά πάντα. Ἀλλοιῶς θά ἀνατρέψης τήν Ἑλλάδα. Ἠ τύχη τοῦ παρόντος πολέμου ἐξαρτᾶται ἀπό τοῦτον τόν στόλο. Πείσου λοιπόν στούς λόγους μου, διότι ἀλλοιῶς, ὃσον ἀφορᾶ ἐμᾶς, παραλαμβάνοντας τίς οἰκογένειές μας, θά ἀποπλεύσουμε στήν Σίριν τῆς Ἰταλίας, πού ἀπό παλιά ἀνῆκε σ᾽ ἐμᾶς καί, κατά τόν χρησμό, πρέπει νά χτισθῆ ἀπό ἐμᾶς. Κι ἐσεῖς πού θά στερηθῆτε τέτοιων συμμάχω, θά θυμηθῆτε τά λόγια μου>.
Εὐρυβιάδης, πού καί πρῶτα ἢθελε νά γίνη ἡ ναυμαχία στό στενό τῆς
Σαλαμῖνος, πείσθηκε ἀπολύτως καί, χωρίς ἂλλη συζήτηση ἀνέτρεψε τήν
προηγουμένη ἀπόφαση καί διέταξε οἱ ναυτικές δυνάμεις νά παραμείνουν
στήν Σαλαμῖνα καί ἐκεῖ νά ἀγωνισθοῦν
Καί φυσικά οἱ Κορίνθιοι ἐσιώοησαν.
Ποιός λοιπόν ὁ λόγος νά λεχθῆ ἡ περίφημη φράση ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ;
Οὐδείς θά μποροῦσε νά σηκώση ράβδο ἐναντίον τοῦ Θεμιστοκλέους. Κι ἂν τό τολμοῦσε, ὁ ὑπέροχος αὐτός Ἓλληνας θά τοῦ τήν ἒδινε νά…τήν φάη!
Τέτοιους ἂνδρες καί πατριῶτες διέθετε κάποτε ἡ Ἑλλάδα.
Οἱ συκρίσεις μέ τούς σημερινούς ἡγέτες, μόνο σέ θλιβερές σκέψεις ὁδηγοῦν.


doukasconstantinos@gmail.com
https://www.triklopodia.gr

*/*

Υστερόγραφο Στήλης:
 Τις νικηφόρες μάχες των μονιασμένων Ελλήνων κατά των Περσών, για λογαριασμό όλης της ανύπαρκτης, τότε, Ευρώπης, ή καλύτερα, της "Ευρώπης των τρωγλοδυτών και ποντικοφάγων-ωμοφάγων", ακολούθησε μετά από 50 χρόνια (σύμπτωση τα 45 της σημερινής μεταπολιτεύσεως;), ο Β΄ πραγματικός εμφύλιος σπαραγμός των Ελλήνων μετά τον Α΄ Τρωικό Πόλεμο, ο "Τριακονταετής". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: